Az Útvesztő után

Countin’ flowers on the Wall*

Elkezdődött a suli, ami ilyenkor mindig kicsit furcsa, mert egy pillanat alatt úgy kiürül a facebook és a twitter, mintha egy George A. Romero filmben lennék. Azért bízom benne, hogy mindenkinek jól telt a hete, és nem annyira rémes a helyzet, mint ahogyan kommenteltek/tweeteltek róla. 
Többen jeleztétek a jókívánságaim után, hogy bár nagyon kedves vagyok, mégsem talált senki a háta mögötti padban sem Ricsit, sem pedig Cortezt. Ezt sajnálattal hallom, de azért ne adjuk fel ilyen könnyen, talán csak késnek. 🙂
Az iskolakezdéssel egy időben pedig szinte minden könyvesboltban sikerlistára került az Útvesztő, amit ezúton is szeretnék megköszönni, fantasztikus érzés első helyen látni a kötetet. ♥

alt

És természetesen, ha már erre jártam, válaszolnék a mostanában leggyakrabban érkezett kérdésekre. Tehát:

● A 8. kötet 2013 februárjában jelenik meg. 
● Hosszabb lesz, mint az Útvesztő. 
● Köszönöm a sok kérdést, jól vagyok, a kezem egy kicsit fáj, de nem szeretném hosszasan sajnáltatni magam, ez gyakran előfordul a munkatempóm miatt. Egyébként megígértem az orvosomnak, hogy változtatok ezen (mármint a kezem megerőltetésén), és lazításképpen néha kikapcsolom a gépet, és elmegyek például futni, de egyelőre még a felkészülési stádiumban vagyok, ami azt jelenti, hogy koncentrálok a távra. Ülve. De tervezem, hogy idővel felállok, és elfutok. (?)
● A II. SzJG találkozó november 4-én lesz a PeCsa Music Hall-ban. A program hamarosan publikussá válik, én már láttam belőle sok mindent, és úgy gondolom, hogy hihetetlenül klassz nap lesz, így aki tud, és van kedve, mindenképpen jöjjön. 
● Köszönöm az érdeklődést, a növényeim remekül vannak, az ablakon átszűrődött pár nyárbúcsúztató buli zenéje, ettől depresszióba estek, de már elmúlt. 🙂 Sokan kértetek fotót, így megmutatnám. Szóval ezek lennének a metál kedvelő növényeim (nem mind fért rá a képre, mert összevesztek, és páran külön vannak). Ami egy picit talán érdekes, hogy valamennyi növényemet a kertészetek “ments meg!” polcáról vásároltam, elég rossz állapotban voltak, de mára jól érzik magukat, és virulnak.

alt

● Igen, valóban annyira rettenetes a zenei ízlésem, mint amilyen dalokat a twitterre kirakok. Bocsánat. 🙂
● Az SzJG Kalauz 2013 tavaszára várható. 
● Jövőre három kötetem jelenik meg, az SzJG 8, a Kalauz, és… És egy új regény. 
● A facebookra feltöltött fotón az én gitárom látható velem. Egyébként az egyszemélyes zenekarom feloszlásáról kiírt poszt természetesen csak vicc. Egyedül vagyok a ‘bandában’, így viszonylag kevés a konfliktus. 
● A 8. kötettel kapcsolatban semmit nem szeretnék előre elárulni, így mindenkit arra kérnék, hogy ne higgye el a különböző helyekre felkerült “infókat”, mert mi (az adminok és én) csak a hivatalos oldalakra kiposztolt írásokért felelünk. 
● A 8. rész lesz az utolsó SzJG regény. 
● Rengetegen kérdezitek, hogy mi lesz a 8. kötet címe. Sajnos ezzel kapcsolatban egyelőre csak annyit mondhatok, hogy biztosan lesz címe. 🙂
● Sokan kérdezitek, hogy mit szólok a könyvsorozat sikeréhez. Természetesen nagyon örülök annak, hogy ennyien, és ennyire szeretitek a sorozatot. ♥
● Mostanában picit kevesebbet voltam online, de ezt előre jeleztem, és ilyen néha előfordul, de Colin Farrell például el tudott volna érni a mobilomon. Csak nem akart. 
● Igen, gyakran felismerem az olvasóimat a dedikáláson. Leginkább azokat, akik többször eljöttek már a megjelenésre, akik az első részek óta kommentelnek az SzJG facebook oldalára (így ismerem a nevüket), illetve a twittereseimet. 🙂
Nagyjából ezek a kérdések érkeztek mostanában, továbbá szeretném megköszönni a sok üzenetet, képet, kommentet, tweetet és mailt, amit küldtetek. 

Más. 
Szósölnetwörk
Lassan elérjük a 30.000 lájkot az SzJG facebook oldalán, aminek őszintén nagyon örülök, és köszönöm. Elég sok munkánk van az oldalban (elsősorban az adminoknak), és igyekszünk folyamatosan érdekes/értékes tartalmat közölni, valamint bízunk benne, hogy szeretitek az oldalt. Nyilván ez egy impozáns szám, de úgy gondolom, hogy a könyvsorozatomnak olvasói vannak, nem “lájkolói”, így a célom egyáltalán nem az, hogy a közösségi oldalakon meghökkentően sokan legyünk, (mert az olyan jól hangzik…), hanem az, hogy aki az oldalra látogat, megtalálja, amiért jött. Véleményt, kommentet, idézetet, képeket, részletet, a többi olvasót, vagy akár engem. Hiszen ezért van az SzJG facebook oldala. 🙂

…És (szándékosan) a bejegyzés végére pár szót az Útvesztő utolsó sorairól. Soha nem kaptam még a könyvem befejezésével kapcsolatban annyi visszajelzést, mint a 7. kötet után, pedig a tavalyi volt a “Kitől kapta Reni a nyakláncot” nyár, amikor is minden nap egymillió mailre válaszoltam azt, hogy “kiderül az 5. részben…”. Most sem tehetek mást, a “mi lesz ezek után?” kérdésre csak annyit írhatok, hogy “minden kiderül a befejező kötetben”. De ez már nem olyan, mint tavaly volt. Most sokan azt írjátok vissza, hogy inkább nem is akarjátok annyira tudni. Mert ha megtudjátok, akkor vége. :’)

alt

Hamarosan jövök…

xxx Laura

 

*The Statler Brothers – Flowers on the Wall (Pulp Fiction ost)