Off bejegyzés, avagy nincs bennem az X.

Sing it for the world, sing it for the world*

Rengeteg kérdést kapok azzal kapcsolatban, hogy nézem-e a különböző tehetségkutató műsorokat. Igen, bár soha nem drukkolok senkinek, inkább csak mindig izgatottan várom, hátha valaki olyan dalt énekel, amit mondjuk szeretek is, bár ez eddig talán egyszer-kétszer fordult elő. Olyan kérdést is kaptam, hogy, ha nem író lennék, hanem mondjuk énekes, indulnék-e hasonló műsorban. Nos, ezen elgondolkodtam, és mivel sokkal jobban szeretem az emberiséget annál, minthogy a hangommal büntessem, így a válaszom határozottan nem. Azonban… Egy alternatív életben, ahol az alternatív énemnek csodás hangja lenne, talán jelentkeznék egy ilyenre. És fejben le is játszottam, mindez hogyan is nézne ki. Tádám.

altAlbumborító: Laura Leiner-Levine

Amennyiben egy amerikai műsorba (The Voice) kerülnék… Rövid történet, a válogatón Adam Levine meglátna, elfogultságra hivatkozva megkérne, hogy a műsor kezdete előtt adjam fel a versenyt, én megtenném, majd ezek után a könyveim valószínűleg Laura Leiner-Levine néven jelennének meg. Hepiend.

altAdam így örülne nekem. 

Azonban, ha hazai műsorba (például X) jelentkeznék… Nos, a válogatón Serj Tankian – Sky is Over dalával lenyűgözném a zsűrit, a nézőket, és magát Mr. Tankiant is, aki a YouTube-on látná az előadásomat, és meghatottan üzenne is nekem… Itt ismét megjegyezném, hogy mindez gondolatban történik, tehát igenis lehetséges! Szóval. Bekerülök a mentor házba, ahol biztosra akarok menni, ezért ellövöm az egyik adu-ászt, és Jonathan Davis – Forsaken című számát adom elő. Itt sír a mentor, a segítője, a versenyzőtársaim, az operatőr, és még a kamera is bepárásodik, annyira megható az egész. Ekkor kerülök be az élő adásba, aminek örülök. A próbák közben, mivel kell a dráma is, összeveszek a stylisttal, aki le akar beszélni a karkötők és sálak viseléséről, amin én végtelenül felháborodok. Ez végül megoldódik, és újra jóban leszünk. Első élő adás, másodikként lépek fel, egy Papa Roach dallal, ami talán a Between Angels and Insects. Úgy érzem jól sikerült, bár leszidnak a mentorok, mert állítólag hamis voltam, amitől szomorú fejet vágok. Ekkor a nézők megsajnálnak, és lazán továbbmegyek… Második, harmadik, negyedik adás (szívszorító Breaking Benjamin – Give me a Sign, üvöltős/dühös Linkin Park – Crawling, és ‘girl power’ No Doubt – Just a Girl) – ügyesen veszem az akadályokat, közben a drámai hatás kedvéért legyűrök egy vírusos torokgyulladást, és egy bokaficamot is, ami akkor történt, amikor magas sarkúban próbáltam Metallicát énekelni. Ötödik adás, mikor is kemény és könnyekkel tűzdelt párbaj következtében a SOAD – Lonely Day dalával kiejtem a legjobb barátnőmmé vált versenytársam, akiről az újságok közben kiderítették, hogy ő egyébként nem más, mint a volt kutyámnak az előző gazdájának a szomszédjának a lánya. Hát, kicsi a világ, ráadásul így még szívfacsaróbb a történet. A hatodik adásban duettpartnernek Noelt, a The Poster Boy énekesét választom, akivel együtt (némi kompromisszum után) a The Beatles – Come Togetherszámát adjuk elő, átütő sikerrel. Egyébként a duettünk olyan jól sikerül, hogy Noelt el is hívják koncertkörútra az élő adás alatt, így a műsor után sietve lelép a reptérre. És végül hetedik adás, amikor is mindent megteszek, de a műsorszerkesztők sem a Limp Bizkit – Hot Dog, sem pedig a Korn – Y’all Want a Single dalát nem engedik elénekelni, mondván, az élő műsort nem lehet cenzúrázni, így a Slipknot –Dead Memories számot választom. Azonban, ekkorra már annyi feljelentés érkezik a dalválasztásaim miatt a médiahatóságnál, és az előadásaimmal annyi néző nyugalmát zavartam meg, hogy egy szoros párbaj után búcsúzom a műsortól. A színpadról lelépve váltok néhány szót a stábbal, a mentorommal és a csapattársaimmal, majd megnézem a mailem, ahol a sok bejövő között ott van egy, ami miatt az első szólólemezem Laura Leiner-Levine néven jelenik majd meg. Na. Így is hepiend.

Szóval valahogy így nézne ki, ha jó hangom lenne, és indulnék egy tehetségkutatóban. De nincs, és nem indulok, úgyhogy nem kell félni, maradok a regényírásnál. Csendben. 😀

 

Hamarosan jövök…

xxx Laura

 

*My Chemical Romance – SING