Aranykönyv

So Happy Together*

alt

Tegnap este az Útvesztő megnyerte a Libri Aranykönyv díjat, így ez a bejegyzésem most erről szólna.
Először is szeretném megköszönni az olvasóimnak, hogy megkaptam ezt a díjat! Ez közös díjunk, ugyanúgy a Tiétek is, mint az enyém!

Köszönöm. Igazán. Nagyon.

Akkor egy kicsit az átadóról, az előzményekről, meg ilyesmikről, mert erről ritkán szoktak beszámolni, és talán érdekes lehet. 
Amikor megkaptam a hírt, miszerint részt vehetek a díjátadón, hihetetlenül izgulni kezdtem, mert ez volt az első alkalom, hogy kaptam meghívást. Nem, nem tudtam előre, hogy nyerek, csupán azt sejtettem/gondoltam, hogy az első háromban vagyok, de semmilyen más információm nem volt. Szóval izgultam rendesen.

alt
A ruha. Oké, ez lehet, hogy nem annyira érdekes, de azért megemlítem, hogy miután kiválasztottam, hogy miben leszek (csininek kell lenni egy díjátadón, legalábbis úgy illik), elég nagy fejtörést okozott, hogy milyen cipőt vegyek fel hozzá. Miután felpróbáltam pár magas sarkút (!!!), kitört belőlünk a nevetés (megjegyzem, jogosan), így Lin és M jóváhagyta, hogy a csipkés koktélruhát bakanccsal vegyem fel, így nem hazudtoltam meg önmagam, de azért mégis alkalmi ruhám volt. Itt van két kép arról, hogy festettem, a fashion police pedig mailben jelentkezhet nálam, vállalom a büntetést.

alt

A díjátadó. Igazából elképesztően izgultam, amikor megérkeztünk, nem láttam mást a kategóriából, így ekkor tudatosult bennem, hogy nyertem, viszont nem készültem beszéddel (azt nagyon bénának tartom, amikor valaki közli, hogy ‘oh, erre nem számítottam’, majd elővesz egy szöveget a zsebéből…), tehát improvizálnom kellett. Az elmúlt években a díjátadó az Urániában volt, most azonban új helyszínt kapott a gála, ezért is volt a beszédemben a megjegyzés, miszerint a moziba készültem, ami miatt izgultam, hiszen az egy egész nézőtér előtt zajlott, itt viszont nagyon családias volt a hangulat, közel voltak az asztalok, kevesen voltunk, ettől viszont még inkább megijedtem, és kissé szétestem. Ráadásul a színpadra felérve semmi más nem járt a fejemben, csak az, hogy Hajós András milyen magas, és én mióta vagyok ennyire alacsony.

alt

Persze, amikor bemondták a nevem, Lin, M, és H annyira tapsoltak az asztalomnál, hogy nem hallottam melyik kötettel nyertem, tehát vissza kellet kérdeznem, ami epic fail, de nem annyira, mint az, hogy minél előbb szerettem volna visszaülni a helyemre, ezért idő előtt lejöttem a színpadról, de észrevettem, hogy még maradnom kéne, így visszafutottam. Sok dologtól féltem előre, például, hogy elesek, rossz helyen jövök le, elejtem a díjam, béna lesz a beszédem, elájulok stb, de arra nem számítottam, hogy rohangálni fogok. De ilyen is kell néha. Nos, itt a videó róla. 😀 

http://www.youtube.com/watch?v=FccoGeES5OM

A díj. Szép. És örülök neki. És büszke vagyok rá. És az olvasóimé is. Éppen ezért, a jövő héten szerdán lerakom az L&L könyvesboltban, egészen péntekig ott lesz, így aki szeretné megnézni, fotózkodni vele, vagy csak kíváncsi rá, nyugodtan menjen be, bátran, ott lesz. Én igazán örülnék neki, ha látnátok, hogy milyen, hiszen NEKTEK köszönhetem! Tehát az L&L Könyvesboltbanhttp://www.facebook.com/llkonyvesbolt megnézhető a díj május 15-én, 16-án és 17-én. 

alt

És még valami. Bár a twittereseim szörnyen izgultak, végül DzsordzsKlúni nem volt ott a díjátadón, de ha ott lett volna:

alt

Hamarosan jövök…

xxx Laura

(A bejegyzés a ‘like’ gomb megnyomásával megosztható)

*Filter – Happy Together