nyári off-bejegyzes

Girls of Summer*

alt

Mivel itt a nyár, a legtöbb lány rémülten nézegeti magát a tükörben, merthogy hamarosan fürdőruha… Igen, szerintem is.
Persze vannak, akik olyan szerencsések, hogy tökéletesen pózolnak/mutatnak/festenek, és totál fesztelenül viselkednek. Na, ez a bejegyzés nem nekik szól. 
Íme a strand-para.

alt

Az üldözési mánia. Amikor meg vagy győződve róla, hogy a strandon/parton, mindenki téged néz. Persze valószínűleg senki, de te úgy gondolod, ezért feszengsz és totál furán viselkedsz, gyanúsan kapkodod a fejed és a napszemüveged mögül méregeted az embereket.

 

Üldözési mánia 2. Gyorsan a helyedre iszkolsz, elfoglalod a törölköződet/napágyadat, és fekvő pózban szabadulsz meg a ruháidtól, hogy senki ne lásson állva fürdőruhában. Szinte kitöröd a nyakad és karod, de sikerül a mutatvány.

 

A barátnő/lánytestvér/anyu. Soha nem mész egyedül a strandon/nyaraláson sehova, mert nem mersz a napozó/bámészkodó emberek közt egymagadban átmenni, így mindig bevársz valakit, akinek mosdóba kell mennie, vagy éhes.

 

A konkurencia. Teljesen mindegy, hogy mit csinálsz/hogy nézel ki, biztos, hogy az 5 méteres közeledbe lepakol egy tökéletes testű/hajú/arcú lány. Törődj bele.

 

A közeli srác. Az is biztos, hogy a közeledben felfedezel egy helyes fiút, akit a napszemüveged mögül figyelsz. De mivel feszengsz, és nem mersz felállni (lásd első két pont), semmi nem fog történni.

 

A ‘hogy nézek ki’ dolog. Komolyan, senki nem foglalkozik azzal, hogy mutatsz, minden bizonnyal teljesen normálisan, így ne kreálj magadnak téveszméket. Ne ülj pólóban/nadrágban csak azért, mert nem mersz fürdőruhában mutatkozni. Hidd el, úgy sokkal feltűnőbb vagy, és akkor tuti, hogy valóban bámulnak majd. Csak viselkedj természetesen.

 

A labda. Teljesen mindegy, hogy fekszel, ülsz, vagy a vízben vagy, a közeledben valaki labdázni fog, te pedig végig attól félsz, hogy eltalál. És mivel ennyire félsz tőle, el is fog. Ez van.

alt

A külső. Biztos, hogy úgy érzed, túl fehér/sovány/telt/csúnya vagy, és eszedbe sem jut, hogy szinte minden lány/nő hasonlóan érez magával kapcsolatban. Ne foglalkozz semmivel, csak érezd jól magad a bőrödben.

 

Evés. A nyaraláson/strandon az ember sokkal többször éhes, meg ugye ki is fárad, a nap is kiszívja, így elkerülhetetlen a kaja. Csak arra kell figyelni, hogy olyan ételt válassz, ami könnyű, és kulturáltan tudod fogyasztani. Mert ugye nincs kínosabb annál, mint amikor csokis gofrit falsz, és ráplaccsan a combodra egy darab…

 

A helyezkedés. Mert persze sehogy nem jó. Leülsz, süt a nap, megfordulsz, hasra fekszel, nyom az ágy, vagy a törölköző alatti fűgumó, bekened magad, de a többiek akkor mennének a vízbe, utánuk mész, de ők kijönnének, háton fekszel, úgy nem jó, leégett a vállad, meg kell fordulnod, de jött egy nagy felhő. Tehát a pihenés igenis fárasztó!

 

A kistesó para. A kistesóval a kistesóknak való medencében a többi kistesóval szenvedsz, percenként lefröcskölnek a gyerekek, és miközben a medence vizét isszák, a hozzád tartozó kölyöknek megpróbálod elmagyarázni, ezt miért ne csinálja. Reménytelen, már legalább három decit ivott.

 

A nagytesó para. Ebben az esetben te vagy a kistesó, és nem vesznek komolyan, rád fognak vigyázni.

Hiába van nálad a legjobb könyv, nem fognak hagyni olvasni. Menjünk a vízbe?/lekennél?/leégtem?/eszünk?/beszélgessünk!…Ez idegesítő, de nem tudsz ellene tenni.

 

A gondosan összeválogatott playlist is hiába, az emberek ösztönösen azzal akarnak kommunikálni, aki feltűnően jól elvan egyedül.

 

Szülőkkel. A nyaralás alatt lehet, hogy unatkozol, vagy lógnál inkább a neten, esetleg a barátnőiddel mászkálnál, de ne legyél annyira kamasz, ne lázadozz, csak örülj a nyaralásnak, a szép helynek, az együtt töltött időnek. A neten az égvilágon semmi nem történik. Megvár.

 

Bármennyire is szeretnéd, csak akkor tudsz így kijönni a vízből, ha a neved Demi Moore.

alt

Ha viszont nem te vagy Demi Moore, akkor összeragad a hajad és lilára fagytál a vízben, ezért rohansz megszáradni.

 

Strandon NEM KELL SMINK! Ha mégsem tudsz megválni tőle, akkor legalább arra figyelj, hogy vízálló szemfestéked legyen, mert kellemetlen, ha egy „mentsük ki a pandát a vízből!” felkiáltással beugranak érted.

 

Biztosan nagyon fontos megosztani a facebookon a „fekszem a tengernél, de jó!” fotót, de azért arra ügyelj, hogy publikus helyen sokan látják, ahogyan fotóznak, így ne tölts harminc percet a hullámok közt vergődve egy fénykép kedvéért. Ezzel ne menjen az idő feleslegesen. És persze legyél tekintettel arra is, aki a fotódat készíti, neki ez nyilván nem annyira szórakoztató.

 

A filmjelenet. Igen, titkon mindenkiben van egy “romantikus én”, aki szeretne a naplementében sétálni, a sziklán üldögélni a vizet bámulva, esetleg a távolba meredni, miközben a szél belekap a hajába. Na, ilyen nem lesz. Hiába sétálgatsz, a nap még nem megy le, ezért oda-vissza mászkálsz, mint valami őrült. A sziklán ülni kényelmetlen, és hiába várod a világmegváltó gondolatokat, csak arra tudsz koncentrálni, hogy nyom az átkozott kő! A szellő meg, amit vársz, nem kap bele a hajadba, hanem szinte leviszi a fejedet.

 

Na, hát kábé ilyesmi lenne a strandolós bejegyzésem… Szóval ne görcsöljetek, csak érezzétek jól magatokat.

Hamarosan jövök…

xxx Laura

 

(a bejegyzés a ‘like’ gomb megnyomásával megosztható)

*Aerosmith – Girls Of Summer