Nyári off bejegyzés – első rész

Elfogadod a nyári kihívást? Bejegyzés 2/1

Hamarosan elkezdődik (vagy már el is kezdődött) a nyári szünet, ami nagyon klassz, és igazán kedveljük, azonban ilyenkor egy kicsit problémás, hogy őrületes tempóban kezd rohanni az idő, és azt vesszük észre, hogy hirtelen vége is, mi pedig alig tudjuk felidézni, hogy mit csináltunk az elmúlt hetekben/hónapokban, mert összefüggnek a napok és éjszakák, a sorozatok és filmek, a délig alvás és hajnalig netezés… Persze, erre most minkenki legyint, hogy “nem, ez nem így lesz, mert egészen mást tervezek”, de azért mindannyian tudjuk, hogy nagyrészt erről szól a szünet.  Éppen ezért hozok nektek a nyár elején két bejegyzést (ez az első), ami esetleg hasznos lehet, és amiben arra bíztatok mindenkit, hogy minél több emléket gyűjtsön, és minél változatosabb dolgot csináljon augusztus 31-ig. Szóval ha van kedvetek, akkor a két bejegyzésből valamelyiket (vagy akár mindkettőt) próbáljátok ki. Nagyon fontos, hogy a bejegyzéseket szándékosan úgy írtam meg, hogy bármikor elkezdhessétek, csatlakozhassatok hozzá, akár utólag is teljesíthető, tehát nem fontos pont a suli végén elkezdeni, de persze úgy az igazi. 

Szóval az első bejegyzés arról szól, hogy gyűjts minél több emléket. Tudom, hogy a facebookon, twitteren, instagramon, és millió más közösségi oldalon mindent jól dokumentálunk fotókkal és posztokkal, de én úgy gondolom, hogy az egész nyarat nem lehet majd dinnyéről készült képekkel és “hú de meleg van” posztokkal felidézni, hanem sokkal jobb lenne, ha összegyűjtve át lehetne nézni szeptemberben, hogy mi is történt a nyáron. És (szerintem) erre a legmegfelelőbb, ha mindent gondosan összegyűjtesz. Hogy mit? Mindenről egy emléket, egy olyan dolgot, amiről csak te tudod, hogy mit jelent, ami eszedbe juttatja azt a napot. Amerre jársz, ahol jól érzed magad, onnan őrizz meg valamit, blokkot, szórólapot, buszjegyet, kinyomtatott fotókat, vonatjegyet, szalvétát, strandbelépőt, fesztivál karszalagot, üdítő címkét, Topjoy kupakot, programfüzetet, koncertjegyet, mozijegyet, múzeum belépőt, kinyomtatott dalszöveget, újságcikket, egy kávékeverő pálcikát, vagy bármit, ami emlékeztetni fog arra a napra (nyilván csak olyan dologra gondolok, ami elhozható egy helyről, tehát sem egy étterem étlapját, sem pedig a zsiráfot az állatkertből nem lehet lenyúlni, de még egy helyes pincért sem). Szóval ahol vagy, amerre jársz, és ahol jól érzed magad, azon túl, hogy nyilván lesz róla egy csomó kép és poszt, keress még valami extrát, valami olyat, amit elrakhatsz, amitől kézzel foghatóvá válik az emlék. 

Nagyon fontos, hogy az emlékeket magadnak gyűjtöd, azért, hogy majd ősszel, amikor eleged van, és visszasírod a nyári napokat, ezeket a dolgokat átnézve egy kicsit jobb kedved legyen. Nem kell megmutatnod senkinek, ez csak a tiéd, a nyári emlékeid.

És hogy mibe gyűjtsd ezeket? Sokat gondolkodtam, és a legmegfelelőbb (szerintem), egy doboz. Bármilyen megfelel, de a legjobb egy cipősdoboz méretű (ami lehet pont egy cipősdoboz is), ami önmagában még nem túl extra, ezért jön a bejegyzés DIY (csináld magad) része, mert nyilván fontos, hogy jól mutasson a szobádban, és tükrözze a személyiségedet. Tehát dekoráld ki. Igazából tőled függ, hogy erre mennyi időt és energiát fordítasz, a lényeg, hogy csináld olyanra, ami neked tetszik. Ragaszthatsz rá matricákat, kidekorálhatod poszterekkel, a jó rajzosok és igazán kreatívak befedhetik sima fehér lapokkal és rajzolhatnak, vagy éppen írhatnak rá, teleragaszthatod magazinokból kivágott képekkel, nyomtathatsz rá netről szedett fotókat (We Heart It, Tumblr), ráírhatod, hogy 2015 nyár, de akár ki is hagyhatod, csak annyi a fontos, hogy a nyári dobozod nézzen úgy ki, ami neked tetszik, legyen olyan, amilyen te vagy. Ha kész van, tedd a polcodra, vagy dugd el, teljesen mindegy, a lényeg, hogy egy-egy emlékezetes nap végén dobd bele, amit a dobozba szánsz.

(Már említettem, hogy a doboz tartalmát nem kell senkinek látnia, viszont magát a dobozt mindenképpen, szóval ha megcsináljátok, akkor mutassátok meg (nekem is) akár a twitteren, akár az instagramon, mert kíváncsi vagyok rá.) 

Ja igen, és három dolog, amit TILOS eltenni.

1. Étel, vagy bármi, ami megromlik.

2. Bármilyen utazással kapcsolatos irat, dokumentum, még az utazás előtt, vagy bármilyen jegy, még az esemény előtt. Ezeket mindig utólag tedd bele, mert különben könnyen lemaradsz róla, ha a dobozban felejted…

3. Bármilyen élőlény. Jó, tudom, ez egyértelmű, de a mikróra is ráírják, hogy ne száríts benne macskát, szóval gondoltam ez egy ilyen általános figyelmeztetés.

És végül, hoztam pár képet dobozokról, példának:

Képek: We Heart It

Ez lett volna a nyári bejegyzés első része, remélem, hogy tetszett, és kedvet kaptatok hozzá.:)

Hamarosan hozom a másodikat, amiben összeszedek néhány (vagyis elég sok) dolgot, amit érdemes csinálni a nyáron.

xxx Laura