70+1 dolog – off-bejegyzés

17554859_757485087752643_1866575618_n

Ilyen bejegyzés még eddig nem volt, és gondoltam talán érdekes lehet, ezért összeállítottam egy “70+1 dolog rólam” listát. Igyekeztem olyan infókat belerakni, ami eddig még nem, vagy csak ritkán került szóba. Remélem, hogy tetszeni fog. 🙂

1. Rettenetesen béna vagyok a szelfi videókban, fogalmam sincs, mit kell csinálni, ezért általában csak integetek.

????????☺️ snapchat: leinerlaura

A post shared by Leiner Laura (@leinerlauraofficial) on

2. A kedvenc szerzőm Hunter S. Thompson, óriási rajongója vagyok. A mai napig újra és újra elolvasom a műveit, az egyik könyvének helyszíneit pedig bejártuk anyukámmal és a nővéremmel.

3. A Bábel írásakor még nem jártam Red Hot Chili Peppers koncerten, először tavaly szeptemberben láttam élőben a bandát.

4. Van egy ceruzahegy a jobb térdem mellett. Az általános iskolai osztálytársam, Lulu törte bele a lábamba, és azóta is ott van.

5. A közösségi oldalakból a twittert szeretem a legjobban, akkor is, ha az összes felületem közül ott van a legkevesebb követőm.

6. Soha, sehol nem posztolok a magánéletemről.

7. Nem posztolok fotót továbbá ezekről sem: nyaralás, karácsonyfa, hálószoba, fürdőszoba, családi pillanatok, meghitt pillanatok, bikinis kép, fehérneműs kép (?), temető, gyerekkori kép, családi csoportkép. Úgy érzem, ezek túl személyesek ahhoz, hogy mutogassam.

8. Gyerekkorom óta vitiligós vagyok, ami azt jelenti, hogy néhány helyen a bőröm nem tud lebarnulni, hanem fehér marad. Megtanultam vele együtt élni, de azért sokáig takargattam. Ma már nem érdekel. 🙂

9. Szeretem az instagramon az ételekről készült fotókat, én is gyakran töltök fel hasonló képeket.

10. Gyerekkori álmom vált valóra, amikor a Szigeten bevittek a backstage-be, ahol találkozhattam a Korn énekesével, és készítettünk közös képet is. A fotón egy olvasómtól kapott Korn póló van rajtam. 🙂

???????????? #thebestdayofmylife @jdevil33 #sziget #korn

A post shared by Leiner Laura (@leinerlauraofficial) on

11. Általában fél óra alatt vásárolok ruhát egy egész szezonra, leveszek mindent, ami fekete, és kész is vagyok. 🙂

12. Egy utazás alkalmával a parkolóban teljesen spontán összefutottunk a Metallica énekesével. James Hetfield köszönt nekünk, én pedig azóta is nagyon büszke vagyok arra, hogy nem ájultam el, hanem vissza tudtam köszönni.

13. Rengeteg olvasómat ismerem név szerint, sokukkal szinte baráti a kapcsolatom, az első SzJG olvasókkal pedig idén hét éve ismerjük egymást.

14. Mindig az “a legjobb sorozat a világon”, amit éppen nézek.

15. A telefonomban összesen 19 szám van elmentve.

16. Privát személyként van profilom, de egyáltalán nem használom a facebookot. Azt sem tudom, hogy oda mit szokás posztolni. 😀

17. Ha visszamehetnék az időben, a kilencvenes évek végére mennék, mert szerettem azt a korszakot.

18. Rettenetesen sok filmet nézek, és elképesztően sokat járunk moziba a nővéremmel. A moziról mindig posztolok, ennek oka, hogy hátha valaki kedvet kap az adott filmhez. Ezek természetesen nem szponzorált tartalmak (nekem nincs olyanom, és nem is lesz), a jegyeket nem kapjuk, hanem vesszük, és kizárólag azt nézzük meg, ami minket érdekel. Mondjuk általában minden érdekel.

19. Egyszer félévkor megbuktam énekből.

20. A könyveimben szereplő zenéket az adott jelenet hangulata alapján választom ki. Fantasztikus érzés számomra, hogy sok dalt azonosítotok a regényeimmel, és őrületes látni a Wonderwall, Out Of My Head, Mr. A, 9 Crimes, Mad World, és This Year’s Love videók alatti youtube kommenteket az olvasóimtól.

21. Ha bárkit megismerhetnék élőben, akkor James Cordent, Dave Grohlt  és a Coen-fivéreket választanám.

22. Az instagramra mindig posztolok képet arról, amit olvasok. Az Európa, Agave, Cartaphilus, Jelenkor, Trubadúr és Scolar kiadványokat szeretem a legjobban.

23. Van jogosítványom, de soha nem vezetek, mert nem vagyok jó sofőr. Mindig a nővérem vezet, mellette ülve szoktam videókat és fotókat készíteni. Ezt sokan félreértik, mert szelfinél a kép tükrözése azt mutatja, mintha a bal oldalon ülnék, de természetesen ez nem így van, én soha nem ülök a volánnál. Kifejezetten ellenzem, ha valaki vezetés közben a telefonjával szórakozik, videózik, üzenget, vagy élőzik.

24. Leginkább rock és metál zenéket hallgatok, mindig is ez a stílus állt hozzám a legközelebb. Viszont teljesen nyitott vagyok másra is, például voltam Justin Bieber fellépésen.

25. A legnagyobb hibámnak tartom, hogy túlságosan lojális vagyok, és  a végsőkig (néha még tovább is) kiállok azok mellett, akikben bízom. Ezzel sajnos sokan visszaéltek már. Nagyjából mindenki. 😀

26. Egyáltalán nem érdekelnek a külsőségek, nem tudok vele mit kezdeni. Nem érdekel ki hogy néz ki, mit visel, milyen cuccai vannak. Abszolút hidegen hagy.

27. Kedvenc szuperhősöm Batman, kizárólag őt szeretem, mást nem. 😀

28. A két könyvsorozatom közül (SzJG, Bexi) a Bexi vége viselt meg jobban érzelmileg, ezt a társaságot szerzőként nekem nehezebb volt elengedni.

29. A nővérem a legjobb barátom, a kapcsolatunkat talán úgy tudnám jellemezni, hogy ő a másik felem.

30. Soha nem keresek magamra, és nem olvasok véleményeket külsős oldalakon, kizárólag a saját felületeimet szoktam nézni (twitter, instagram, facebook).

31. A leggyakrabban használt emojik a telefonomban:

17506222_757491194418699_488246465_n

32. Ha láttam egy filmet, azonnal megnézem az IMDB-n a triviát, és elolvasom róla az érdekességeket. Minden filmről, amit láttam! 😀

33. Annak ellenére, hogy kifejezetten sokat eszem, egyáltalán nem vagyok hízásra hajlamos. Emiatt gyakran megkapom, hogy mennyire vékony vagyok. Iszonyatosan unom ezeket a megjegyzéseket, mert nem nagyon tudok tenni ellene, de már megszoktam.

34. A kamaszok és az idős korosztály abszolút a szívügyem.

35. Nem szeretem a gyümölcsöket, viszont a zöldségeket nagyon.

36. Nagyon ritkán, vagy egyáltalán nem szerepelek sehol, nem vállalok interjút, és műsorokat. Bár nagyon megtisztelőnek érzem ezeket a megkereséseket, nem szeretek sok lenni, és zavarni olyanokat, akik amúgy nem kiváncsiak rám, vagy arra, amit csinálok, ezért igyekszem kizárólag a saját felületeimen megjelenni.

37. Nem szeretem a fagyit.

38. Anyukámmal mindent megbeszélek, mindenről tud, és mindenről kikérem a véleményét.

39. A legnagyobb büszkeség számomra, hogy a Szent Johanna gimi után a Bexi sorozatot is nagyon szeretik az olvasóim.

40. Igyekeztem nem mutatni kifelé, de mindkét könyvsorozatom megjelenése közben életem legnehezebb időszakát éltem. A Szent Johanna ötödik része előtt feldolgozhatatlan tragédia ért, a Bexi második része után pedig kiadót váltottam.

41. Félek a cirkuszi elefánttól, a forgóajtótól és a fűnyíróktól. Egyikre sincs különösebb magyarázatom.

42. Optimista vagyok, a poharat mindig félig telinek látom. Ez bizonyos értelemben nem túl jó hozzáállás, mert azt a poharat néha nem csak kiöntik, de el is törik… 😀 Olyankor egy kicsit nehezen szedem össze magam, de végül mindig sikerül. Na, már megint optimista voltam…

43. Nincs tetoválásom, nem is tervezek, viszont másokon tetszik.

44. A film, amin a legjobban sírtam, az Újratervezés című rövidfilm.

45. Hatalmas Tolkien és Gyűrűk ura rajongó vagyok.

46. Fésű volt a jelem az oviban.

47. Kedvenc versem: Simon Márton – Tél, pályaudvar.

????

A post shared by Leiner Laura (@leinerlauraofficial) on

48. Gyerekkoromban nem szerettem a klasszikus meséket és Disney filmeket, a kedvenc sorozatom a Mesék a kriptából volt.

49. Ha választhatnék, hogy életem filmjének mi legyen a betétdala, akkor a Korntól az Alone I Break számot választanám.

50. A regényeim valamennyi szereplője kitalált, azonban ha léteznének, akkor Ricsit (Szent Johanna gimi) és Nagy Márkot (Bexi-sorozat) ismerném meg a legszívesebben.

51. Nem szeretem, ha valaki viccet mesél, mert kínosan érzem magam közben, főleg akkor, amikor megpróbálok illedelmesen nevetni rajta, de szólnak, hogy várjak, mert még nincs vége.

52. A nővérem olvassa el először a könyveimet, és ő tudja egyedül, hogy mi lesz a vége.

53. Képtelen vagyok megenni bármit, amiben mazsola van.

54. A közösségi oldalak tartalmára így gondolok: Az Instagram szép, a Twitter őszinte, a Tumblr borús, a Snapchat pedig vicces.

55. Nem szeretem a vágott virágot, mindig cserepes növényt választok.

56. Ha bármilyen háziállatot tarthatnék, akkor egy Tyrannosaurus lenne a kertben.

57. Az egyik legnagyobb elismerésnek tartom, hogy az olvasóim tudnak nevetni a könyveimen.

58. Soha nem végeztetnék szépészeti beavatkozást, és nem plasztikáztatnék csak azért, mert valami nem tetszik magamon. Ez nem azt jelenti, hogy mindennel elégedett vagyok, hanem azt, hogy megtanultam jól érezni magam a bőrömben, és remekül elvagyok. (Természetesen ez az álláspontom nem az orvosilag indokolt esetekre vonatkozik, mert az egy teljesen más kategória.)

59. A mai napig meglepő számomra, hogy felismernek, soha nem gondoltam volna, hogy ez íróként előfordulhat. 🙂

60. A legpozitívabb élményeim közé tartozik az, hogy a dedikálásokon a sorban barátságok születnek, és hogy a Szent Johanna gimi találkozókon azok az olvasók, akik csak a neten tartják a kapcsolatot a távolság miatt, végre tudnak találkozni egymással. És persze az, hogy az egyik megjelenésre sátorral érkeztek az olvasóim, és felállították a sorban. Ez az egyik legkedvesebb emlékem.

61. A mai napig sokkal fiatalabbnak néznek a koromnál. Egyszer egy jegyárusító megkérdezte, hogy elmúltam-e 12 éves. Akkor húsz voltam. 😀

62. Jártam Jim Morrison sírjánál, és vittem virágot.

63. Kedvenc idézetem Hunter S. Thompsontól származik:

#7nap7könyv februari kihivas. 7. nap ✔️ #huntersthompson @ll_konyvesbolt

A post shared by Leiner Laura (@leinerlauraofficial) on

64. Gyerekkorom óta nem tudok korán elaludni, emiatt mindig álmos voltam a sulis éveimben, és a legtöbb órát átaludtam.

65. Nem félek a hüllőktől, sőt, kifejezetten szeretem őket, és meg merem fogni. 🙂

66. Mindig jókedvűen ébredek, idegesítően pozitív vagyok reggelente. 😀

67. Nem tudok főzni, de nagyon szeretek enni. Az egyetlen étel, amit el tudok készíteni, az a popcorn.

68. Nagyon hálás vagyok azért, hogy azzal foglalkozhatok, amit igazán szeretek csinálni.

69. A kedvenc befejezésem Charles Bukowski – Posta című regényének a vége:

70. A legfontosabb tulajdonság számomra a szerénység, és egyáltalán nem tudok mit kezdeni a nagyképű emberekkel, mert nagyon távol áll tőlem ez a viselkedés.

+1 Szeretemazolvasóimat. Igazán. Nagyon. 🙂

Köszönöm szépen, hogy elolvastátok ezt a bejegyzést.

Hamarosan jövök…
xxx Laura