Nyári off-bejegyzés

Elkezdődött a nyár, és szokás szerint itt egy off-bejegyzés. 🙂 Sokat gondolkodtam azon, hogy idén milyen nyári bejegyzést írjak nektek, vicces-gifes, vagy éppen programajánló, esetleg valamilyen ötlet, de végül úgy döntöttem, hogy egyszerűen csak hozok mindenből egy kicsit, hátha hasznos lehet. 🙂

Identity GIF - Find & Share on GIPHY

Az első, és legfontosabb, hogy a szünet több, mint két hónapig tart, ezért próbáljátok meg produktívan tölteni, és ne végig így:

Furryhead GIF - Find & Share on GIPHY

Ha van rá lehetőségetek, akkor találkozzatok egymással sokszor, olvassatok minél több könyvet, töltsetek sok időt a szabadban, a net megvár, és őszintén szólva nagyon ráér. Szeptembertől júniusig úgyis mindenki online van, szóval bőven bepótolható minden, ne netezzétek végig a nyarat. 🙂 Ha nem láttok semmi érdekeset, akkor ne frissítgessétek a facebookot, instát, arra várva, hogy történjen valami (ráadásul mással). Inkább lépjetek ki, ha nincs ott semmi dolgotok (például ha nem posztoltok semmit, vagy nem jött üzenetetek). A YouTube jó dolog, de a kedvenc videósaitoktól úgyis kaptok értesítést, ha új videót tölt fel, így ha már mindent megnéztél, ami érdekelt, és azt is, ami egyébként nem, sőt, már azon a videón is túl vagy, amiről azt sem tudod hogy kerültél oda, akkor tedd le a telefonod/kapcsold ki a gépet, és csinálj valami mást.

Linkelek néhány hasznos oldalt, katt arra, amelyik érdekel.

Mozibemutatók a nyáron 

Bookline ifjúsági irodalom toplista

Libri ifjúsági irodalom toplista

Színház

Cirkusz – Fővárosi Nagycirkusz  

Állatkertek éjszakája

Múzeumok éjszakája 

Nemzeti parkok

Globális programajánló települések szerinti bontásban

Ha pedig mégis otthon maradnál, mert ilyen állapotban vagy:

Cat GIF - Find & Share on GIPHY

imdb top 250 film

port.hu top 100 film

imdb – a legjobbra értékelt sorozatok listája

Tastedive – az oldal azokhoz hasonló könyveket, filmeket, sorozatokat és játékokat ajánl, amiket szeretsz. Angolul kell beírni, hogy mihez hasonlót keresel és már adja is az ötleteket.

Tunefind – ha valamelyik sorozatból keresel egy zenét, akkor ezen az oldalon egyszerűen meghallgathatod, részenkénti bontásban.

Goodreads – a legmagasabbra értékelt YA könyvek

Brad Pitt GIF - Find & Share on GIPHY

Ha gondoljátok, a nyári emlékeiteket összegyűjthetitekegy dobozba, vagy éppen egy üvegbe:

Rakhattok bele köveket, amire írtok

De tehettek bele mindenféle emléket, vonat/strand/mozijegyet, belépőt, karszalagot, vagy bármit, amit ezen a nyáron elraktok emlékbe.

De ha gondoljátok, készíthettek egy naplót, vagy füzetet is erről a nyárról. Mehet minden, amit bele tudtok ragasztani, plusz nyomtathattok hozzá fotókat, dalszövegeket, nyomtassátok ki a vicces és emlékezetes üzeneteket, vagy bármit. Minél nehezebb becsukni augusztus végére, annál jobb, mert ez azt jelenti, hogy tartalmasan telt a nyár. 🙂

Oké, amúgy ebből nagyjából egymillió találat van, szóval csak írjátok be akár a google keresőjébe, akár a youtube-on, hogy summer scrapbook DIY.

Aki pedig kihívást szeretne teljesíteni, vagy csak unatkozik, és bármilyen ötletnek örülne, itt egy kép a két évvel ezelőtti nyári bejegyzésemből.

Köszönöm szépen, hogy elolvastátok a bejegyzést, remélem, hogy hasznos volt.

Még valami, a végére. Érezzétek magatokat nagyon jól, mászkáljatok, nevessetek, egyetek hideg dinnyét, készítsetek limonádét, menjetek könyvesboltba vagy könyvtárba nézelődni, üljetek le beszélgetni, hallgassatok jó zenéket, segítsetek otthon, amennyit csak tudtok, és teljen nagyon jól a szünet. Ne nézzétek megállás nélkül az instát és facebookot, mert más életét figyelve könnyen lehet, hogy elfelejtitek megélni a saját nyaratokat.

Television GIF - Find & Share on GIPHY

Vigyázzatok magatokra, és mindenkinek csodás nyarat!

Saturday Night Live GIF - Find & Share on GIPHY

Ó, majdnem elfelejtettem. Kezdődik a fesztiválszezon, ami egyben a Bábel-szezon is, így aki szeretné, és hiányzik neki Zsófiék társasága, nyugodtan olvassa újra a regényt. Hogy miért? Mert… “Elveszlek, mert kérted, úgyhogy örüljél.” 

???? #bookstagram #mutimitolvasol #könyv

A post shared by L&L könyvesbolt (@ll_konyvesbolt) on