26+1 idézet a sulikezdéshez

Hamarosan kezdődik az iskola, én pedig szeretnék mindenkinek eredményes tanévet kívánni, és kitartást a következő hosszú hónapokhoz. Útravalónak pedig hoztam néhány idézetet. 🙂

13 idézet pesszimista diákoknak

“– Ó, és ha már iskola… – anyu hangjától zengett az egész lépcsőház. – Rebeka, ugye tanultál ma?
– Persze! Majd jövök. Szia! – szaladtam le a szokásosnál szaporább léptekkel.
– Tanult? – kérdezte Körte Antit.
– Fél háromkor találtam rá pizsamában…”
Késtél (Bexi-sorozat 1.)

“– Milyen kretén sulid van neked?”
Késtél (Bexi-sorozat 1.)

“– Ne már! Egy évfolyamba járunk!
– Mióta? – rökönyödtem meg.
– Év elején jöttem a suliba.
– Ja, persze! – bólintottam a lehető leghatározottabban.
– Még mindig nem tudod, ugye?
– Nem. Bocs.
– Nem baj.”
Késtél (Bexi-sorozat 1.)

“Miután egyedül maradtam a lakásban, csalódottan bóklásztam a szobák között, aztán kinéztem az ablakon, és pár percig figyeltem a kora reggeli nyüzsgést, ahogyan a villamosok megtelnek munkába és iskolába igyekvő álmos arcokkal. Régen volt, amikor én is közéjük tartoztam.”
Hullócsillag (Bexi-sorozat 2.)

“Mivel már rég kiestem a sulis szerepkörből, ösztönösen összerándult a gyomrom, amiért egy iskolából keresnek. Elvégre az soha nem jó. Biztos, hogy csináltam valamit. A fenébe.”
Valahol (Bexi-sorozat 5.)

“De ha ilyen látványosan félvállról kezeled az iskolát, akkor hamarabb kiraklak innen, minthogy találnál egy normális füzetet! Vésd az eszedbe, hogy több százan állnak sorban a helyedért, itt nem vagy pótolhatatlan!”
Egyszer (Bexi-sorozat 6.)

“Rémképek arról, hogy eltanyázok a suli előtti lépcsőn, és mindenki kinevet: 5/1.”
A Szent Johanna gimi 1. – Kezdet

“– Reni, tudom, hogy az első nap a gimiben nagyon kemény, emlékszem, nekem is az volt. Csak egyet tudok tanácsolni – nézett apu mélyen a szemembe. – Ne hányd el magad.”
A Szent Johanna gimi 1. – Kezdet

“Egyébként tiszta ideg vagyok a holnapi nap miatt, első nap az új suliban, új osztálytársak, új tanárok. Jaj.”
A Szent Johanna gimi 1. – Kezdet

“Vannak diákok, akiknek a nyári szünet olyan, mintha egy perc lenne az egész. Barátok, haverok, nyaralás, fesztiválszezon, és már vége is. Ők azok, akik egészen a téli szünetig sztorizgatnak, összeröhögnek egy-egy emlék kapcsán, meg ilyesmi. Aztán vannak azok, akik a nyári szünetet úgy élik meg, mintha több évig tartana, és kezüket tördelve várják a szeptembert, mondván: „történjen már végre valami”. Természetesen én az utóbbi kategóriába tartozom. Hova máshova?”
A Szent Johanna gimi 5. – Remény

“Dühösen kattintgattam a kommentáradatot olvasva. Jó sok lány írt. A legtöbbet ismerem a suliból. Bah, a keselyűk. Azonnal lecsapnak.”
Akkor szakítsunk

“– Nem. Tudod… Tényleg úgy voltam vele, hogy elmegyek veled, bevállalok egy másik sulit, egy másik szakot, azt, amelyiket választottad. Hogy együtt legyünk.
– És mi történt? – kaptam el a tekintetét óriási gombóccal a torkomban.
– Hogy mi történt? Időközben kiderült, hogy nem tudunk együtt lenni. Kábé egy percet sem…”
Akkor szakítsunk

“– Persze. Ez az élet rendje. Összeveszünk, kibékülünk, összejön egy Euláliával, majd szakít vele, elmegyünk moziba, megismerkedik Eulália kettővel, majd azzal is szakít, közben leérettségizünk, ő a banketten összeszedi Eulália ötöt vagy hatot, elvannak egy darabig, aztán annak is vége. Elmegyünk fősulira, minden megy tovább, dolgozni kezdünk, ő Eulália hatvanhéttel jár éppen, én meg még mindig Anthony Kiedis-re várok… Ez egy szép, tartalmas élet…”
Bábel

13 idézet optimista diákoknak

“Első nap a suliban: 5/4.”
A Szent Johanna gimi 1. – Kezdet

“– Ó, a gimi! – nézett maga elé apu üzlettársa elkalandozó tekintettel. – Azok az igazán szép évek! Az első buli, az első szerelem, az első intő…”
A Szent Johanna gimi 1. – Kezdet

“– Na, Cortez is megtalálta a sulit. Éppen ideje volt, nem fogom életem végéig tartogatni a jegyzeteket – sóhajtotta tettetett unalommal az arcán, és becsapta a szekrénye ajtaját. Elfordítottam a fejem, hogy odanézzek, és akkor… És akkor történt, hogy először megláttam Antai-Kelemen Ádámot, Cortezt. Abban a pillanatban, ahogy megláttam, görcsbe rándult a gyomrom, és úgy éreztem, muszáj lehajtanom a fejem és úgy tenni, mintha csinálnék valamit, máskülönben elárulom magam.”
A Szent Johanna gimi 1. – Kezdet

“Izgalom: 5/5 – nagyon várom a holnapot.”
A Szent Johanna gimi 3. – Egyedül

“Hurrá, vége a nyárnak! Oké, biztosan a világ legbénább tinije lehetek, valószínűleg ez a mondat egyetlen velem egykorú szájából sem hangzik el, de őszintén nem érdekel, akkor is totál feldob a holnapi sulikezdés!”
A Szent Johanna gimi 3. – Egyedül

“– Hiányzott a suli! Komolyan, ez gáz, de akkor is. Hiányoztak a többiek, hiányzott a rendszeresség, a tanulás meg hogy lekössenek valamivel. Néha még egy rajzórát is bevállaltam volna, csak legyen már vége a nyárnak! Hű, ez tényleg elég drasztikusan hangzik.”
A Szent Johanna gimi 3. – Egyedül

“Újra suli: 5/5 – nagyon hiányzott!
Cortez: 5/5* – nagyon hiányzott!”
A Szent Johanna gimi 3. – Egyedül

“Holnap suli: 5/5 – végre!!!”
A Szent Johanna gimi 5. – Remény

“Hazaérve előszedtem a füzetem, és a napközben csúnyán lefirkált órarendet átmásoltam, hogy szebb legyen.”
A Szent Johanna gimi 5. – Remény

“És végre! Eltelt a nyár. El sem hiszem. Biztos, hogy a legtöbb diák „árulónak”, „strébernek” és menthetetlenül nagy „lúzernek” titulálna e miatt a nem túl hétköznapi kijelentés miatt, de nem érdekel. A lényeg, hogy vége.”
A Szent Johanna gimi 7. – Útvesztő

“– Tanár úr, nálam nincs toll – jelentkezett Macu.
– Nincs toll a táskádban? – ráncolta a szemöldökét az ofő.
– Nincs nálam táska.
– Miért nincs?
– Minek? Ma négy ofőóránk van.”
A Szent Johanna gimi 7. – Útvesztő

“Első nap: 5/4 – majdnem teljes. Majdnem.”
A Szent Johanna gimi 7. – Útvesztő

“Oké, most utálom, meg haragszom rá, mert bunkó, de azért… Szóval amikor nem utálom, mert nem bunkó, akkor Szasza tényleg a legjobb haverom. Igazából ilyenkor is, csak nem vállalom fel, mert haragszom rá. Nem tudom. Mindig megnevettet, és tudom, hogy számíthatok rá. És akármikor hívhatom, és biztos, hogy ha nem tudok aludni, akkor üzenek neki, és ezer százalék, hogy ébren van. De ha felkeltem, azért sem haragszik, csak visszaír. És tudom, hogy megvéd, akárkivel szemben. Szeretek mellette ülni órákon, mondjuk, minden könyvemet szétfirkálta már, de vicces dolgokat írt bele meg olyan dalszövegeket, amikről tudja, hogy szeretem.”
Bábel

+1 idézet mindenkinek 🙂

“Cortez: 5/5 – holnap látom. Holnap látom!!! Áááá.”
A Szent Johanna gimi 3. – Egyedül

Köszönöm szépen, hogy elolvastátok a bejegyzést, élvezzétek ki a nyár utolsó napjait, és sok sikert kívánok a sulihoz!

Hamarosan jövök…
xxx Laura