Remek, Dedikálások, GYIK

Rengeteg kérdést kaptam mostanában szinte mindennel kapcsolatban, ezért hoztam egy bejegyzést, amiben megpróbálom összeszedni és megválaszolni a leggyakoribb témákat. 🙂

❤️

A post shared by Leiner Laura (@leinerlauraofficial) on

Mi az a Remek?
A Remek! és Ez is Remek! az első két könyvem volt, ami jóval az SzJG sorozat előtt, 2005-ben és 2008-ban jelent meg. A kötet most érkezik új kiadásban, ami azt jelenti, hogy az új borító mellett új szerkesztést is kapott, valamint belekerült egy írói utószó, ami ITT elolvasható.

Miről szól a Remek?
– A Remek! tartalma:
Mire számíthat egy 19 éves lány, aki nagy nehezen végre megszabadul az iskolától, és soha többé a közelébe sem akar menni? Akinek a barátja az egész nyarát Floridában tölti – nélküle? Akinek mindene a film, forgatókönyv-író szeretne lenni, csak éppen még egy betűt sem írt le? Például elmehet dolgozni egy videótékába, hogy ne teljen tétlenül a nyara. Ennél jobb munkahelyet nem is találhatna, és végre lesz ideje nekilátni a forgatókönyvnek… Persze végül semmi sem a tervek szerint alakul, minden a feje tetejére áll: valódi filmbe illő jelenetek, káosz és rengeteg humor Leiner Laura első, bemutatkozó regényében, amely több mint tíz év után jelenik meg újra.

– Az Ez is Remek! tartalma:
Elmúlt a nyár, és ezzel vége szakadt a hajmeresztő buliknak, a féktelen nyaralásoknak és a váratlan összejöveteleknek. Vagy mégsem? A Remek!-ből megismert őrült csapatot természetesen holmi időjárás nem fogja meggátolni abban, hogy továbbra is teljesen képtelen helyzetekbe sodorja magát. A videótéka még mindig üzemel, Lindáék szinte minden estéjüket együtt töltik, de vajon meddig tartható fenn ez az állapot? Mi lesz, ha új tagok érkeznek a bandába, pl. gyerekek? És vajon lehet-e forgatókönyvíró abból, aki még soha egy betűt sem írt le a filmterveiből?
A Remek! című könyvben megismert szereplők kalandjai a már megszokott eszeveszett tempóban folytatódnak.

A kötetek 14 éves kortól ajánlottak. És hát… Szóval ennek a könyvemnek egy kicsit más főszereplője van, mint az SzJG-nek, így a Remek! könyveket inkább azoknak ajánlom, akik Renivel nem annyira tudtak azonosulni, de ezzel az idézettel igen:

http://leinerlaura.tumblr.com/post/173361918677/a-suli-közelébe-sem-szeretnék-soha-többé-menni

Vagy nem feltétlenül tudják, hogy merre-hogyan…

http://leinerlaura.tumblr.com/post/173362285752/nem-tudom-mit-csináljak-nem-tudom-mi-lesz

Ilyesmi… 🙂

Hol kapható a kötet?
– A Remek! és Ez is remek! kizárólag az L&L könyvesboltban kapható, illetve rendelhető meg. Ez korábban, az új kiadás előtt is így volt, azonban hamarosan megjelenik az ebook formátum is, így azok számára is elérhetővé válik, akiknek messze van az L&L könyvesbolt, vagy nem szeretnék onnan megrendelni. Természetesen a további könyveim minden könyvesboltban kaphatók lesznek. A Remek! esetében azért döntöttünk így, mert az új kiadás célja csupán annyi, hogy elérhető legyen azok számára, akiket érdekel ez a két, SzJG előtt íródott korábbi könyvem. A visszajelzések alapján, akik olvasták, sokan szerették, és várták az új borítós, átszerkesztett kiadást, de nem célom ezzel a két könyvvel túl sok lenni, és elárasztani mindent. Ahogyan a régi kiadás esetében, ami szintén csak az L&L-ben volt elérhető, az új borítós Remek! is ott kapható.

A Remekhez is lesznek termékek?
– Nem, a Remek! egy korábbi könyvem új megjelenése, és ahogyan a régi kiadáshoz sem voltak, az új megjelenéshez sem készülnek ajándéktárgyak.

Hol lesznek dedikálások?
– Az idei dedikáló út május 4-én kezdődik, és a következő helyszíneken kerül megrendezésre:

Sajnos ezen az úton csak a felsorolt helyszínekre tudok ellátogatni. Mindenkinek nagyon köszönöm a megértést, és a türelmet, igyekszünk mindig úgy alakítani ezeket az eseményeket, hogy oda menjünk, ahol már régen, vagy még soha nem jártunk.

Milyen a dedikálás? Mit kell tudni róla?
– A dedikálások mindenhol 14h-tól 15h-ig tartanak. Ez azt jelenti, hogy aki 15h-ig megérkezik a helyszínre, biztosan sorra kerül, akkor is, ha kicsúszunk az időből. Ki szoktunk. 😀 Érdemes egy kicsit előbb is érkezni, általában én is előbb megyek, és olyankor nem várakoztatom az olvasókat, hanem azonnal el is kezdem. A nagy érdeklődésre való tekintettel személyenként egy könyvet dedikálok (szeretnénk kérni mindenkit, hogy egyet hozzon magával, és ne cipelje feleslegesen a többit). Ennek oka, hogy sajnos képtelenség mindenkinek mindent aláírnom, mert az annyi időt venne igénybe, hogy vállalhatatlanul hosszúra nyúlna a várakozási idő. A könyv dedikálása mellett aki szeretne, természetesen készíthet fotót/szelfit velem. De akár nélkülem is. 😀 A dedikálások jó hangulatban szoktak telni, nyugodtan legyetek beszédesek, vidámak, viselkedjetek természetesen, lehet nevetni, nem kell suttogni, vagy ilyesmi, egyszerűen csak érezzétek jól magatokat az esetleges várakozási idő alatt, és aztán nálam a dedikálás közben is. Az L&L könyvesbolt minden helyszínre jön velem, a könyveimhez tartozó kiegészítőkkel együtt. Fontos megjegyeznem, hogy a könyvesbolt kitelepülése a dedikálásokra azt jelenti, hogy mindenhová elkísér, de a termékek kisebb számban érhetők el, és előfordulhat, hogy valami elfogy, vagy nincs. Teljes készlettel a budapesti üzletben találkozhattok, illetve rendelhettek (egyelőre a megszokott email-ben történő rendelés működik, hamarosan indul a könyvesbolt webshopja). A dedikáló körúton a készlet csak egy része érhető el. A termékekről és árakról a könyvesbolt oldalán találhattok bővebb információkat.

Ha a barátnőm/barátom/tesóm nem tud eljönni a dedikálásra, de elhozom a könyvét, dedikáltathatom azt is?
– A dedikálásokon személyenként egy kötetet tudok aláírni. Ez nem azért van, mert nem szeretnék többet, hanem azért, mert az elmúlt évek tapasztalatai alapján a várakozási idő sokszor a tűréshatárt súrolja az olvasóimnál. Éppen ezért fontos számomra, hogy aki eljön egy ilyen eseményre, mindenképpen sorra kerüljön, és lehetőleg csak annyit kelljen várnia, ahányan előtte állnak. Az eseményre készítettünk dedikált kártyákat, amiből mindenkinek tudtok vinni ajándékba, azonban sajnos plusz kötet aláírására nincs lehetőség. A szervezőkkel együtt köszönjük a megértést.

Mikor jön az Ég veled folytatása?
– Ezzel kapcsolatban találkoztam a legtöb téves információval, így mindenkit arra kérnék, hogy kizárólag a hivatalos oldalaimon lévő kiírásokat és dátumokat vegyék figyelembe. Az Iskolák-versenye trilógia második részének pontos dátuma és címe még sehol nem publikus. A Remek! és Ez is Remek! új kiadása a két tavaszi megjelenésem, Hannáék törtenete pedig még idén érkezik, a következő rész az év második felében jelenik meg, az első infókat az Ég veled folytatásáról a nyár végén teszem ki az oldalaimra. ❤

Mikor lesz a következő SzJG találkozó?
– A XIV. SzJG találkozó egy nagyon különleges dátumon kerül megrendezésre. Szeptember 8-án lesz az Akváriumban. A nyár elején már hozom a programokat, és mutatom a szórólapot, illetve a jegyeket is. Annyit szerintem elárulhatok előre, hogy főként Cortezről fog szólni… 🙂

Köszönöm, hogy elolvastátok a bejegyzést, hamarosan találkozunk a dedikálásokon.

xxx Laura