10 kedvenc – 10 film sulikezdéshez

Hamarosan kezdődik a suli, ezért hoztam egy “10 kedvenc” bejegyzést sulis filmekről. Szerintem ez egy elég nehéz kategória, mert a jó sulis filmeket már mindenki látta (akár többször is), ezért ez a bejegyzés inkább amolyan kedvcsináló a sulihoz egy-egy film újranézésével. De ki tudja, még az is lehet, hogy lesz köztük “újdonság”, ami eddig elkerülte a figyelmeteket. 🙂

Egy különc srác feljegyzései

Megjegyzés: Könyv

Tartalom:

Az Egy különc srác feljegyzései főszereplője az elsős gimnazista Charlie (Logan Lerman), aki mindig a partvonalról szemléli az eseményeket – egészen addig, amíg szárnya alá nem veszi két belevaló felsőbb éves. A szép és szabad szellemű Sam (Emma Watson) és vakmerő mostohabátyja, Patrick (Ezra Miller) révén Charlie új barátokat szerez, megismeri az első szerelmet, az ébredező szexualitást, féktelen bulikra és a Rocky Horror Picture Show éjféli vetítéseire jár, és közben a tökéletes dalt is keresi. (port.hu)


Bajos csajok

Megjegyzés: On wednesdays we wear pink 😀

Tartalom:

Cady Heron afrikai vidékeken nőtt fel zoológus szülei mellett, és 15 éves koráig csak hírből ismerte az iskolát. A család azonban visszatér Chicagóba, és Cady egy átlagos gimnáziumban találja magát, ahol hamar megtanulja az első leckét: semmit sem tud azokról a vad dolgokról, melyek az úgynevezett civilizációban – esetünkben egy középiskolában – előfordulnak. (port.hu)


Nulladik óra

Megjegyzés: Az egyik legkultikusabb sulis mozi, millió más filmben utalnak rá, vagy idéznek belőle, abszolút alap, látni kell kategória. 🙂

Tartalom:

Egy hideg szombat reggel öt diák tölti büntetését az előkelő középiskola könyvtárában: a jó sportoló, a punk, az úrilány, a családi gondokkal küszködő tolvaj és az iskola esze, a csodagyerek. A nap folyamán ez az öt, szinte idegen ember ráébred arra, hogy sokkal több bennük a közös, mint azt valaha is álmodták. Alaposan megismerik egymás összes problémáját, de ami a legfontosabb, nagyon sokat tanulnak saját magukról.  (port.hu)


Könnyű nőcske

Megjegyzés: Pocketful of Sunshine 🙂

Tartalom:

Olive (Emma Stone) egy hétköznapi lány, aki nem nagyon tűnik ki a többiek közül, és a fiúkkal is hadilábon áll. Egészen addig míg egy véletlen hazugság, és egy gyorsan terjedő pletyka a népszerűségi lista legfelső fokára emeli. (port.hu)


10 dolog amit utálok benned

Megjegyzés: Heath Ledger(!!!!!!)

Tartalom:

Biancát hiába hívják randira a környék legmenőbb srácai. Nem mintha túlságosan tartózkodó lenne, de morc apja a fejébe vette, hogy míg Bianca nővére, Kat otthon ül, húgának is tilos a bulizás. Kat azonban kiállhatatlan, goromba pokróc, nincs senki, aki ki merne kezdeni vele. Amíg színre nem lép egy srác, aki jobban akarja Biancát a többieknél. (port.hu)


Love Simon

Megjegyzés: Könyv

Tartalom:

Mindenkinek jár az igaz szerelem. Ám a tizenhét esztendős Simon Spier számára ez nem olyan egyszerű: családja és barátai még nem tudják, hogy meleg, ráadásul még csak nem is sejti, ki az az osztálytársa, akibe online belezúgott. A két ügy megoldása egyszerre lesz számára kacagtató, rémisztő és sorsfordító.  (port.hu)


Lady Bird

Megjegyzés: Komolyabb hangvételű film, főleg a végzősöknek ajánlom. 

Tartalom:

Christine “Lady Bird” McPherson (Saoirse Ronan) teljesen olyan, mint a szeretettől túláradó, megrögzötten makacs és határozott anyja, Marion (Laurie Metcalf), akivel örökös harcban áll. Marion nővér, és fáradhatatlanul dolgozik, hogy ellássa családját, miután Lady Bird apja elveszíti az állását. A kaliforniai Sacramentóban vagyunk 2002-ben, az amerikai gazdaság szeszélyesen változásai közepette játszódó történet érzékeny tükröt tart a kapcsolatoknak, melyek formálnak minket, a hiteknek, melyek meghatároznak minket, és a páratlan szépségű helynek, amelyet otthonnak nevezünk. (port.hu)


Spinédzserek

Megjegyzés: A Nulladik óra mellett ez is abszolút kultfilm, a zenék, a ruhák, a dialógusok mind-mind számos más filmben is feltűntek már.

Tartalom:

Nem könnyű a legnépszerűbb és legdögösebb csajnak lenni a Beverly Hills gimiben. Mégis a 15 éves Cher (Alicia Silverstone) valahogy egyben tartja a dolgokat, sőt, még olyan tananyagon kívüli prodzsektekre is talál időt, mint megtalálni a megfelelő párt a retorikatanárnak, vagy fazonalakítást csinálni egy slampos barátnőnek. (port.hu)


The DUFF

Megjegyzés: Könyv

Tartalom:

Bianca egy átlagos tini, aki két népszerű barátnője mellett csak egy szürke kisegér. Egy napon a számára utálatos jóképű szomszédja, Wesley hívja fel a figyelmét arra, hogy változtatnia kell, ha ki szeretne törni a homályos hétköznapokból, barátnői árnyékából és megszeretné szerezni az áhított zenész Toby-t. (filmkatalógus)

Sikoly (16+)

Megjegyzés: Jó, ez a film csak technikailag lehet a listában, mert hát ha úgy vesszük, akkor gimisekről szól, és iskolában is játszódik, sőt, igazgató is van benne (spoiler! …egy ideig),  szóval úgy éreztem, hogy mivel a Sikoly minden sulis-filmes listából kimarad, a sajátomból nem hagyom ki, főleg, mert gimisként ez volt a kedvenc filmem. Fura gyerek voltam. 😀

Tartalom: (16+)

Sidney (Neve Campbell) tinédzserként száll szembe szorongásaival. Anyját csupán néhány hónappal ezelőtt gyilkolták meg, apja csak az üzletnek él, mit sem törődik lányával; sőt még barátja is örökös feszültségben tartja a magányos lányt. És még mintha ez sem lenne elég, brutális sorozatgyilkos kezdi el terrorizálni a csendes kisvárost. (port.hu)

Ez lett volna a “10 kedvenc” bejegyzés sulikezdéshez, de mivel ez a lista nagyjából a végtelenségig bővíthető, felsorolnék még néhány címet, amikre kattintva a port.hu vagy imdb oldalon szereplő adatlap ugrik be.

To all the boys I’ve loved before Egy magányos tinédzser, Holt költők társasága, Meglógtam a Ferrarival, Felvéve,  Vadócka, Grease,  Megint 17,  A csaj nem jár egyedül,  Juno, Papírvárosok,  Harry Potter,  Tökéletes hang, Hajrá csajok 

Jó készülődést a sulihoz, és jó filmezést az utolsó nyári napokon. 🙂

Hamarosan jövök…

Laura