10 kedvenc – 10 sulis idézet a könyveimből

Kezdődik az iskola, ezért úgy gondoltam hozok tíz sulis idézetet a regényeimből. Jó szórakozást hozzá. 🙂


A negatív diák

“Csak hol leszünk mi már ősszel? Amikor mindenkinek kezdődik a suli, vagy csak mindenki csinálja tovább a dolgát.”

Remek!


Az osztálytárs…

“Szeretek mellette ülni órákon, mondjuk, minden könyvemet szétfirkálta már, de vicces dolgokat írt bele meg olyan dalszövegeket, amikről tudja, hogy szeretem.”

Bábel


A jótanács…

“– Reni,tudom, hogy az első nap a gimiben nagyon kemény, emlékszem, nekem is az volt. Csak egyet tudok tanácsolni – nézett apu mélyen a szemembe. – Ne hányd el magad.
– Rendben, nem fogom – biztosítottam azonnal.
– Egy ilyen baki végigkíséri a négy évedet – folytatta apu merengve. Úgy tűnt, mintha valami távoli rossz emlékre gondolna.”

A Szent Johanna gimi 1. – Kezdet


Aki nem készült

“A többiek tekintetétől kísérve kisétáltam a táblához, és megálltam a tanár előtt. Három kérdést kaptam. Háromra nem tudtam válaszolni. – Leülhetsz, egyes.
Miközben padomhoz sétáltam visszafelé, még utánam szólt: – Jó lenne, ha nem a neten celebkednél, hanem készülnél az órámra, mert itt nem lájkokat kapsz, hanem jegyeket.”

Egyszer – Bexi-sorozat 6.


Akivel semmi nem történt a nyáron

“– Na, kinek volt a legkirályabb nyara? – lépett vissza hozzánk Dave, és bár már nem telefonált, azért biztos, ami biztos alapon nem tette el a készüléket.
– Corteznek. Mivel neki még tart – biccentett Ricsi.
– Jó, igaz. De kinek volt a második legkirályabb nyara? – próbálkozott tovább.
– Zsoltinak és nekem. Olyat fesztiváloztunk, hogy még mindig cseng a fülem – bólogatott Ricsi. Fiúk, műanyag, fesztiválos karszalaggal, amit, úgy tűnik, soha többé nem vesznek le. Pfuj. Dave kínosan rágta a szája szélét.
– Értem. Na, és kinek volt még nagyon király nyara?
– Dave, ne erőlködj. Tudjuk, hogy egész nyáron semmi nem történt veled. Végigkövethettük a Twitteren – röhögte ki Zsolti.”

A Szent Johanna gimi 7. – Útvesztő


A peches

“A tanévkezdés mindig lehetőséget ad arra, hogy megújulva, jó formában lássanak minket a többiek a hosszú nyár után. Nekem is ez volt a tervem, de mivel szétgörcsöltem magam azon, hogy milyen lesz újra látni Cortezt, nem tudtam aludni, így karikás szemekkel ébredtem. A karikás szem pedig nem új, hanem éppen a régi formám. Óriási.”

A Szent Johanna gimi 3. – Egyedül


Aki nem várja a sulit

“Már megint az iskola. Miért jut mindig az eszembe, amikor utálom?!”

Leiner Laura – Remek!


Aki várja a sulit

“És végre! Eltelt a nyár. El sem hiszem. Biztos, hogy a legtöbb diák „árulónak”, „strébernek” és menthetetlenül nagy „lúzernek” titulálna e miatt a nem túl hétköznapi kijelentés miatt, de nem érdekel. A lényeg, hogy vége. Most, hogy tudom, holnap suli, kissé megkönnyebbültem.”

A Szent Johanna gimi 7. – Útvesztő


A szülői kérdés

“– Más nem volt a suliban? Semmi?”

Ég veled


Az első nap

“Szenvedtem egy sort azon, hogy mit vegyek fel, aztán hisztiztem egy egészségeset, mert sehol nem találtam a körkefémet, ami nélkül a frufrum kész rémálom, végül minden végtagomat dobálva lementem a lépcsőn. A szüleim örömmel nyugtázták, hogy kamaszkorom kiteljesedni látszik.”

A Szent Johanna gimi 5. – Remény


Mindenkinek nagyon sok sikert kívánok a tanévhez!

Hamarosan jövök…

Laura