SzJG találkozó – farsang

A február 17-én megrendezésre kerülő XV. SzJG találkozó témája a farsang, azon belül pedig a filmes-sorozatos farsang, így hoztam egy bejegyzést az eseménnyel kapcsolatban, meg úgy általában néhány jelmezötletet, hátha hasznos lehet a farsangi időszakban azoknak is, akik nem tudnak ellátogatni a rendezvényre. (A farsangi SzJG találkozónk rekordidő alatt teltházas lett, így sajnos már nincs jegy erre az alkalomra.)

A szórólapon látható a program, amik mind egy-egy film/sorozat címét kapták fantázianévként, így könnyen lehet következtetni arra, hogy miről lesz szó az adott blokkban. Természetesen lesz író-olvasó beszélgetés velem, közös tánc, amit Kurucz Benji tanít be nektek, és több olyan program, ami azt segíti majd, hogy minél több új ismerőst szerezhessetek.

És ha farsangi beöltözős találkozó, akkor lesz jelmezverseny is. 🙂 Erről kicsit bővebben:

Ahogy a szórólapon is jeleztük, szeretnénk, ha mindenki jelmezben érkezne, egyrészt, mert ez egy farsangi rendezvény, másrészt pedig, az úgy az igazi, ha mindenki beöltözik. A tematika film/sorozat, ezen belül pedig rajzfilm és animációs karakter mellett is dönthettek.

Lehet egyénileg és csoportosan is választani jelmezt, öltözhettek többen egyformán

vagy akár egy csapatként is.

A jelmezválasztásnál szerintem figyeljetek arra, hogy minél ismertebb, ikonikusabb karakter bőrébe bújjatok, ami könnyen felismerhető és beazonosítható, és mindenképpen olyan jelmezben gondolkodjatok, amiben tudtok mozogni/táncolni.

Az Akváriumban van lehetőség a mosdóban átöltözni, és a ruhatár használata benne van a belépőjegy árában, így akik messziről érkeznek, és nem szeretnének egész úton jelmezben lenni, hozhatják magukkal, azonban a program elég sűrű, így erre nem lesz sok idő.

Nagyon fontos, hogy a jelmezetekhez tartozó kellékek és kiegészítők semmilyen esetben nem tartalmazhatnak olyan elemeket, amiket tilt az Akvárium házirendje. (Ide kattintva olvasható, a 6. pontnál találjátok)  Például Harley Quinn jelmeznél nem hozható be a rendezvényre az ütő, stb. Erre nagyon figyeljetek, mindenképpen olyan jelmezben gondolkodjatok, ami nem tartalmaz semmilyen extrém, veszélyesnek minősülő kiegészítőt, mert nem engednek be vele az Akváriumba.

Ha szeretnétek ötleteket/tanácsot kérni a jelmezetekkel kapcsolatban, a hivatalos facebook csoportomban nyugodtan kérdezzetek, biztos, hogy sokan segítenek bármiben. Ide pedig linkelek néhány videót könnyen, akár otthon is elkészíthető filmes DIY jelmezekről.

A youtube-on és pinteresten is rengeteg további ötletet lehet találni, használjátok kereséshez a movie costume ideasmovie character costume ideas, vagy éppen a DIY movie costume kifejezéseket. 🙂

Mi már gőzerővel készülünk a farsangi találkozóra, nagyon várjuk a rendezvényt! 🙂

Köszönöm szépen, hogy elolvastátok a bejegyzést.

Hamarosan jövök,

Laura