10 kedvenc – 10 tavaszi idézet a könyveimből

10 tavaszi idézet a regényeimből. 🙂


Tavasz. A legjobb időpont a változásra és változtatásra.

Nélküled (Bexi-sorozat 4.)


Üdv, lepkék, üdv, tavasz, üdv, „imádlak Cortez” érzés.

A Szent Johanna gimi 4. – Barátok


Vannak dolgok, amiket el kell engedni, amiken túl kell lépni, mert máskülönben belepusztulunk. Én így tettem, és amikor kiléptem a kora tavaszi napsütésbe, és megláttam, ahogyan rám mosolyog, úgy éreztem, ez így van rendben.

Nélküled (Bexi-sorozat 4.)


Éljen a tavaaaaasz! És ha már tavasz, akkor éljenek a túlcsordult érzelmek, a gyomorban repkedő lepkék, a „napsütésben minden szebb és boldogabb” látszat, és végül, de nem utolsósorban, éljen az „imádom Cortezt” intenzív, csillapíthatatlan, sőt, egyre csak erősödő érzés. A kapu előtt állt, a kocsijának támaszkodva, és ahogy köszöntöttem, rám tört a „nagyon boldog vagyok” érzés. Hát, belőlem ezt hozza ki a tavasz. Miért, másból nem?

A Szent Johanna gimi 6. – Ketten


Kiléptem az ajtón, és az utcában sétálva megcsapott a tavasz illata. Amikor még hűvös van, de a nap már kezd előbújni, és reggel még fázunk, délután viszont már melegünk van.

A Szent Johanna gimi 4. – Barátok


Az áprilisi napsütésben sétálva folyamatos lejátszásban hallgattam a This Year’s Love-ot, és azon gondolkodtam, hogy már megint mi történik az életemmel. Hányszor eshet teljesen szét, és hányszor tudom kínkeservesen összerakni sértetlenül? Mikor jön el az a pillanat, amikor a mozaik már nem áll tökéletesen össze, egyszerűen azért, mert hiányoznak bizonyos darabjai?

Nélküled (Bexi-sorozat 4.)


Az udvaron ülve, a szikrázó áprilisi napsütésben, miközben minden alsóbb éves a jövő heti tavaszi szünetet várta és tervezgette, mi gondterhelt, az „egész világból elegünk van” arckifejezéssel figyeltük Kingát.

A Szent Johanna gimi 8. – Örökké


Beszálltam Cortez mellé a kocsiba, és miközben megcsókoltam, kedvenc lepkéim összevissza vergődtek a gyomromban. Ha lehet, akkor a tavasz közeledtével még jobban szeretem. Bár már egy ideje nem mérem különböző skálákon, hogy mennyire vagyok oda érte. Úgyis mindig leverem a mércét. Ez van.

A Szent Johanna gimi 6. – Ketten


Április 16. Nagy Márk születésnapja. A hivatalos, nemzetközi Márkernap.

Nélküled (Bexi-sorozat 4.)


A tavasz nehéz lehetett azoknak, akik valamilyen okból kifolyólag nem szeretik Nagy Márkot, mert képtelenség volt kikerülni. Ott volt mindenhol. A könyvesboltok kirakatában, a tévéhirdetésekben, a rádióban, a reggeli műsorokban, a bulvármagazinok címlapján, a híroldalakon, a női szájtokon, a metrón utazók kezében, a fülhallgatókban, a bevásárlóközpontok hangszóróiban, és… Amikor csak lehetőségünk nyílt rá, ott volt velem valahol, a legnagyobb titokban. Csak erről senki nem tudott.

Valahol (Bexi-sorozat 5.)


Hamarosan jövök…

Laura