SzJG Kalauz 2.0

2010 április 22-én, a születésnapomon jelent meg az első Szent Johanna gimi kötet, ami megváltoztatta az egész életemet, és tulajdonképpen elindította az írói pályámat.

A sorozat nyolc része 2010 és 2013 között jelent meg, és amióta hét éve befejeződött, nekem több könyvem jelent meg, mint ahány SzJG kötet volt. Elképesztően hálás és boldog vagyok, amiért az olvasóim ennyire szeretik az SzJG után megjelent regényeimet is, és hogy az új könyveim ugyanannyi olvasót vonzanak, mint anno tette a Szent Johanna gimi. Íróként nem is álmodhattam volna nagyobbat. Azonban nem mehetek és nem is szerettem volna elmenni amellett, hogy az SzJG indulásának idén áprilisban lesz a tizedik évfordulója, így mindenképpen úgy alakítottam, hogy ez a tavasz újra egy kicsit az SzJG-ről szóljon nekem.

A Szent Johanna gimi sorozat nyolc részből áll, soha nem volt, és nem is lesz folytatása, mert az Örökké utolsó oldalán véget ért a történet, ott, ahol Reniék elbúcsúztak. Azonban van valami, ami hiánypótló lehet az SzJG olvasóknak, valami, ami évek óta nem kapható, aminek új kiadását régóta fontolgattam, és aminek most érkezett el az ideje, pontosan tíz évvel az első Szent Johanna kötet megjelenésének évfordulóján. A Szent Johanna gimi Kalauz. Csakhogy ez már nem az a Kalauz, ami 2013-ban megjelent, hanem egy új, átdolgozott és továbbgondolt kiadása. Vagyis az SzJG Kalauz 2.0 🙂

Ami lényegében egy kiegészítő kötete a Szent Johanna gimi sorozatnak, és tartalmazza a karakterek adatlapjait, amik új illusztrációt kaptak, benne van Reni Corteznek írt levelének a részlete, érdekességek a sorozatról, egy hosszabb kérdések és válaszok rész velem, a fontosabb SzJG zenék, Reni könyvei, jelenetek a nyolc részből, egy tematikus Best of a Szent Johanna gimi szállóigévé vált idézeteivel, illetve egy 2020-as elő és utószó is, amikor is már tíz év távlatából látom a sorozatot, és igazából saját magamat is. A Kalauz 2.0 minden fejezete átdolgozott és/vagy átszerkesztett, ezen kívül új belső designt is kapott, ami egyszerűen gyönyörű lett, minden oldalát imádom, tényleg annyira nagyon szép, hogy öröm nézegetni. 🙂

A címe azért lett Kalauz 2.0, mert ez nem egy teljesen másik könyv, de nem is olyan, mint a régi Kalauz, éppen ezért az előkészületek közben magunk között viccből elkezdtük “Kalauz kettőpontnullának” hívni, ami rajta is maradt, így ez lett a címe. 2.0, szóval valami olyasmi, mintha javított, továbbgondolt és újabb változata lenne az előzőnek. Beleraktuk, ami abban jó volt, viszont kiegészítettük azzal, ami abból hiányzott.

A színes, illusztrált kiadvány terjedelme 336 oldal (hosszabb, mint az első Kalauz volt).

A borítók az SzJG köteteihez passzoló stílust kaptak, a narancssárga védőt levéve alatta zöld színű a kötet.

VÁLTOZÁS! ÚJ BEJEGYZÉS ITT.

A Kalauz 2.0 április 23-án jelenik meg mindenhol, előtte azonban
április 22-én, pontosan tíz évvel a Kezdet megjelenése után már kapható lesz az L&L könyvesboltban, ahol Kalauz 2.0 dedikálást tartok. (Egyébként aznap van a szülinapom is). Az esemény részleteivel, a teljes borítóval, és az előrendelési infókkal holnap jövök egy másik bejegyzésben.

És még egy gyors gondolat a végére. Hihetetlenül boldog vagyok ettől a kiadványtól, és nem csak azért, mert tényleg fantasztikus lett, a stílusa, a grafikája, és az illusztrációk is elképesztőek benne, hanem azért is, mert a Kalauz 2.0-nak egyetlen célja, hogy összefoglaljon mindent az olvasók számára, amit az SzJG jelent. A Kalauz 2.0-t egy olyan könyvnek terveztem, amit az olvasó random levesz a polcról, amit időről-időre újra fellapoz, amit megnézeget, és amibe csak úgy beleolvas akkor is, ha már ezerszer megtette előtte. Amiben megtalálja a 8 kötet kedvenc részeit, ahogyan Reni könyvei közül is választhat, vagy éppen random SzJG zenéket futhat át. Vagy elolvassa az érdekességeket, átnézegeti a szereplők adatlapjait, esetleg belemerül a leghíresebb szállóigékbe. Egy könyv, amit akkor vesz a kezébe az olvasó, amikor hiányzik neki a Szent Johanna gimi. Ilyen kiadványnak szánom a kötetet, és látva a végeredményt (kívül-belül), azt hiszem mondhatom, hogy a Kalauz 2.0 méltó módja a tízéves Szent Johanna megünneplésének. Én pedig nagyon büszke vagyok rá.

A tavasz tehát, ahogyan tíz évvel ezelőtt, most is az SzJG-ről szól majd nekem, hiszen érkezik a Kalauz 2.0 kiadvány, minden más pedig majd eztán következik, amivel kapcsolatban legelőször a nyáron hozom majd az infókat. Addig Szent Johannázunk egy kicsit, mert azt hiszem, ez a könyvsorozat az olvasóinak és nekem is fontos annyira, hogy ne menjünk el szó nélkül a tízéves szülinapja mellett. 🙂

És még egy utolsó utáni gondolat. A Kalauz 2.0 azoknak szól, akiket érdekel, és főként azoknak az olvasóknak készült, akik az elmúlt években nem jutottak hozzá, mert nem volt kapható. Ez nem egy új Szent Johanna gimi regény, olyan nem is lesz, hiszen számtalan más történet van még, amit szeretnék leírni az olvasóimnak, ahogyan azt tettem az Örökké utáni tizenkét másik regényemben is.

Éppen ezért szeretném kihangsúlyozni, hogy a Kalauz 2.0 egy jelenleg nem kapható kiadvány újragondolt és fejlesztett változata, ami érdekelheti az SzJG olvasókat. Sokat dolgoztunk vele, hogy olyan legyen, amilyenre szerettem volna, a végeredményre pedig nagyon büszke vagyok. Alig várom, hogy lássátok. 🙂

Köszönöm, hogy elolvastátok a bejegyzést, holnap jövök a részletekkel.