40 nyári nap gyik

Április 26-án hivatalosan is megjelenik a 40 nyári nap című regényem, amiről ebben a bejegyzésben összeszedtem a leggyakrabban ismételt kérdéseket. Előtte azonban szeretném mindenkinek megköszönni a hatalmas érdeklődést, és a könyv bejelentésének elképesztő fogadtatását. 💕

És akkor egy kis GYIK a könyvről:

Megjelenés, előrendelés, dedikálás

Mikor jelenik meg?

A 40 nyári nap hivatalosan április 26-án jelenik meg mindenhol, azonban előtte egy nappal, április 25-én már kapható lesz az L&L könyvesboltban.

Mikortól lehet előrendelni?

A könyv március 27-től mindenhol előrendelhetővé válik.

Aláírtan elő lehet rendelni?

Igen, az L&L könyvesbolt előrendeléseknél az összes 40 nyári nap aláírva kerül feladásra. Az aláírt könyvek nem névre szólóak, sajnos azt nem tudjuk megoldani.

Külföldre elő lehet rendelni?

Az előrendeléssel kapcsolatban lesz még egy bejegyzésem, amiben mindenről lesz bővebb infó.

Mennyibe kerül a könyv?

A kötet bolti ára 5499 Ft.

Mennyibe kerül az aláírt példány?

Ugyanannyiba, mint aláírás nélkül, a kötet ára nem változik.

Megjelenik ekönyvben is?

Igen, a 40 nyári nap a papíralapú megjelenést követően 1-2 napon belül megérkezik ekönyv változatban is.

Lesz dedikálás a megjelenéskor?

A megjelenéskor nem, de nyáron lesz dedikálásom. Erről minden infót hozok majd egy másik bejegyzésben.

Oldalszám, tartalom, korhatár, műfaj

Hány oldalas a könyv?

A 40 nyári nap 608 oldal terjedelmű.

Hány részes lesz?

A 40 nyári nap egykötetes regény.

Miről szól?

A tizenkilenc éves Zoé nyári munkát vállal egy állatparkban, ahol a flamingókerttel szemközti pultnál árusít pereceket a látogatóknak. A monoton napok fénypontját eleinte csak a parkba történő reggeli HÉV-ezés jelenti számára, ahol megtetszenek egymásnak egy vele egy időben utazó, de eltérő megállónál leszálló sráccal. Az idő előrehaladtával azonban Zoé a reggeli utazáson túl egyre több örömét leli az állatparki munkájában is. Zárkózottsága ellenére szép lassan összebarátkozik az állatparki dolgozókkal, különösen Szakóval, aki egyediségével és különleges gondolkodásmódjával tökéletesen kiegészíti az érettségi után megrekedt lányt, és segít tisztán látni önmagát. A felnőtté válás előtt álló két fiatal útjainak kereszteződéséből egy nem mindennapi kapcsolat alakul ki, ami nem csupán végigkíséri, de nagyban meg is határozza Zoé állatparkban töltött negyven nyári napját.  

Milyen korosztálynak ajánlod?

A 40 nyári napot én nem igazán érzem korhatárosnak, így 12 éves kortól bátran olvasható.

Milyen műfaj?

Romantikus/Felnőtté válás (coming of age)

A könyvről

Hol játszódik?

Egy kitalált állatparkban, Gödöllőn. Mivel az állatpark a valóságban nem létezik, az egészet én találtam ki, úgyhogy készítettem hozzá egy térképet is (olyan rajzosat, amilyet belépéskor szoktak adni a parkokban a jegyhez), hogy mi hol van, melyik állat kifutója merre található, hol vannak az éttermek, hol a bejárat, stb. Ezzel a kreált parktérképpel dolgoztam végig írás közben a történeten, és úgy éreztem, fontos lenne, hogy az olvasók is lássák a parkot, hogy tudják nézegetni olvasás közben, így végül az általam készített terv alapján rákerült az illusztráció a borító belső fülére, így benne lesz a könyvben. Végtelenül odavagyok érte, szerintem fantasztikus így, ráadásul mindig is álmom volt saját térkép egy történetemhez, úgyhogy határtalan a boldogságom. Egyébként a teljes kiterített borítót szándékosan nem osztottam meg, pont a térkép miatt, hogy majd csak közvetlenül a megjelenés előtt lássátok először a történet helyszínét, ne ennyivel korábban.

Milyen a főszereplő?

A 40 nyári nap főszereplője Zoé, aki számomra egy nagyon szerethető karakter. Amolyan útkereső típus (de nem szenvedősen!), ami főleg a korából és a körülötte lévő világból adódik.

Milyen az új LL fiú?

A legaranyosabb… De tényleg. Nagyon várom már, hogy megismerjétek, és nagyon reménykedem benne, hogy hasonlóan szeretni fogjátok, mint amennyire én szeretem. Az egyik insta posztom alatt egy kommentben már írtam róla, hogy amennyiben lehetséges volna az, hogy ismerjem valamelyik karakteremet az életben is, biztosan ő lenne az egyik, akit választanék. Várom, hogy megtudjátok ti is, miért döntenék így. Számomra ő abszolút első, mindenben, és nem szeretném elkiabálni, de úgy érzem, ezzel nem leszek egyedül.

Kinek ajánlod a könyvet?

Mindenkinek, aki szereti a történeteimet és mindenkinek, aki szereti tőlem a kicsit elgondolkodtatóbb vonalat is. A 40 nyári napot imádtam írni, imádtam a világában lenni, ráadásul óriási feltöltődés volt számomra ez a páros, és az a minden felszínességet mellőző lelki társ kapcsolat, ami megjelenik a könyvben. Remélem, hogy ti is megtaláljátok benne azt, amitől én ennyire nagyon szeretem, és remélem, hogy a 40 nyári nap olvasóként is azt adja majd, amit nekem adott írás közben. A történet mondanivalója, a hangulata és az egész üzenete nagyon közel áll hozzám, ráadásul több, egymást követő humorosabb, pörgős történetem után rendkívül jól esett egy lassabban építkező, inkább szereplő és kapcsolatközpontú könyvet írni, amiben az egyik, vagy talán a legfontosabb dolog a karakterek közti elképesztő összhang. Nagyon várom.

Áprilisban érkezik a 40 nyári nap.