Kedvenc LL szereplő 2024

Idén is megrendeztük a január végén már hagyományossá vált kedvenc LL szereplő szavazást, aminek ebben az évben is óriási sikere volt, nagyjából húszezren szavaztak esténként az instámon. 🙂 A verseny döntője hozta a papírformát, az első két év döntetlen eredménye után zsinórban harmadszor nyert Bexi és Nagy Márk és nyerték el a Kedvenc LL szereplő címet.

A döntő tehát nem okozott meglepetést, az előtte lévő fordulók viszont annál inkább. 😀 Soha annyi üzenetet nem kaptam még, mint a verseny alatt nagyjából minden este, amikor sorra dőltek meg a biztosra vett eredmények, és estek ki sorban a minimum elődöntőbe várt szereplők. Zsófi, Zoé, és Hajni idő előtti kiesésének panaszáradata is nálam landolt (mondjuk Hajniért én is ejtettem néhány könnycseppet), de elképesztően sok vicces üzenetet és mémet kaptam azzal kapcsolatban, hogy miközben Reni kiesett, az anyukája elődöntőzik.

De ez még mindig nem volt annyira meglepő, mint GERI 45 százaléka! Mármint, megértem, ha valaki nem olvasta a másik könyvet (a Közhelyek főszereplőjével volt párban), de ilyenkor NEM KÖTELEZŐ választani, nyugodtan tovább lehet nyomni, viszont az agresszív, manipulatív személyiségű, bántalmazó Gerire ezrével érkező szavazat még annál is meglepőbb volt, hogy Reni anyukája elődöntőzött. Mármint… Én készültem, hogy milyen vicces lesz, amikor majd kiírom, hogy volt egy 0 szavazatos kiesőnk, miközben a végén szinte attól kellett tartani, hogy Geri esetleg továbbjut. 🫠 Szerencsére kihullott, de azért aggódtam egy kicsit. Gerit ne… Jövőre inkább kizárom. 😀

Egyébként az elmúlt években is, de idén főleg jellemző volt, hogy sokan, akik nem ismerték az egyrészesek szereplőit, inkább a sorozatok leg-legmellékszereplőire szavaztak, így volt pár megdöbbentő továbbjutás, ahogyan korai kiesés is.

Éppen ezért tartottuk meg idén az EGYRÉSZESEK VIGASZDÍJÁT, amit a Bábel főszereplőpárosa, Zsófi és Szasza nyertek meg. 🙂 És annak is szívből örülök, hogy Noel és Emma is rengeteg szavazatot kapott, Szakó pedig egészen az elődöntőig jutott. Azt hiszem, hogy egy tavaly megjelent könyvhöz képest ez nagyon szép eredmény, ráadásul Cortez ellen soha nem szégyen kiesni. 🙂 Örültem Szakónak nagyon.

A rengeteg Nem egyszerűvel kapcsolatos üzenetre (Hajni kiesése után rendesen felrobbant az instám) pedig csak annyit mondanék, hogy ne felejtsük el, egy mindössze novemberben megjelent könyvről van szó, még nagyon-nagyon friss, és sokan nem ismerik/olvasták. Különben tudjuk, hogy Hajni hasított volna. 😀

A döntő végeredménye:

Mindenkinek nagyon köszönöm az elmúlt pár napot, mint mindig, most is nagyon jó volt feldobni a szürke január végét valamivel. Jövőre is lesz, és mint mindig, akkor is egy kicsit megújítjuk/átalakítjuk a versenyt, hogy izgalmas legyen. 🙂

Ha a szavazás alatt találkoztatok olyan korábban nem ismert szereplővel, vagy könyvvel, ami felkeltette az érdeklődéseteket, az L&L könyvesboltban és a webshopján minden megtalálható (ezek főleg a Random, Közhelyek és Remek/Ez is Remek könyveim lehettek.)

A legújabb, Nem egyszerű című regényem pedig minden könyvesboltban megtalálható, és megvásárolható ebookban is.