A 40 nyári nap után, Könyvhét előtt

Bő két hét telt el a 40 nyári nap megjelenése óta, én pedig szeretném megköszönni mindenkinek a regény fogadtatását és a sikerlistás helyezését.

És akkor pár szóban arról, hogy mi történt a megjelenés óta.

Az elmúlt időszakot szinte végig az instagramon töltöttem, ahol egészen hihetetlen mennyiségű és mélységű üzenetet kaptam a 40 nyári nappal kapcsolatban, annak témájáról, mondanivalójáról és hatásáról. Azt hiszem minden túlzás nélkül állíthatom, hogy még soha nem érkeztek ennyire személyes hangvételű beszámolók azzal kapcsolatban, hogy mennyire magatokra ismertetek a történetben, mennyire tudtatok azonosulni a gondolataival, és hogy mennyire ugyanazt éltétek át, mint amit a regényben olvastatok. Fantasztikus érzés volt ennyi és ilyen minőségű véleménnyel találkozni, néhányat megosztottam sztoriban is, és komolyan szinte letaglózott az a részletesség és figyelem, ahogyan kiemeltétek a könyv egy-egy részletét, és párhuzamot vontatok vele. Elképesztő. Én pedig hihetetlenül büszke vagyok erre a könyvre, főként azért, mert nem hittem volna, hogy egy (alapjaiban véve abszolút rétegműfajnak számító) coming of age történet ennyi mindenkit megfog, és ilyen nagyon sokan tudtok azonosulni vele. A 40 nyári nap az eddigi legrizikósabb megjelenésem volt, mert a könyv műfajából adódóan eleve más, mint a többi történetem, sokkal lassabb, hosszabb, és kevésbé pörgős, én azonban mindig is nagyon hittem benne, és reménykedtem, hogy esetleg lesznek, akiket megtalál a hangulata, mondanivalója, és monoton hétköznapisága. Azt azonban álmomban sem gondoltam volna, hogy ilyen sokatokat, amiért nem csupán borzasztóan hálás, de kimondhatatlanul boldog is vagyok. Köszönöm, köszönöm, köszönöm, hogy ennyire sokan szeretitek a 40 nyári nap üzenetét, Zoé és Szakó kapcsolatát, és hogy ennyiszer magatokra ismertetek a könyvben szereplő személyiségjegyekben.

„– Egyébként meg nem is vagy olyan csendes, mint először hittelek – állapította meg felém nézve.
– Egyáltalán nem vagyok az – ingattam a fejem. – Mindenki azt hiszi, pedig nem – ismertem be. – Csak ahhoz, hogy beszédes legyek, szükségem van egy komfortemberre, akivel szeretek is beszélgetni”

Leiner Laura – 40 nyári nap

A book24 leírása a könyvről pedig egyszerűen tökéletes lett, hálásan köszönöm ezt az ajánlást:

40 nappal közelebb magadhoz☀

Lehet-e felnőtté válni 40 nap alatt? Nem. De tisztábban látni önmagunkat, azt igen. És onnan már a felnőttség sem tűnik olyan távolinak.“

A 40 nyári nap minden könyvesboltban és ebook áruházban elérhető, a Moobius oldalán pedig olvasható velem egy interjú. 🙂

És…

Találkozunk az Ünnepi Könyvhéten!

Egy korábbi bejegyzésemben már említettem, hogy hatalmas örömünkre idén az L&L könyvesbolt is részt vesz saját pavilonnal a Könyvhéten, ahol két alkalommal is fogok dedikálni, amiről mostanra már pontosabb információkat is tudok mondani.

Az Ünnepi Könyvhét június 8-11 között kerül megrendezésre, ami idő alatt az L&L könyvesbolt végig kint lesz a Duna-Korzón helyet kapó L&L pavilonban. Velem szombaton és vasárnap lehet majd ott találkozni,

június 10-én (szombat) 16h-tól 17h-ig

és

június 11-én (vasárnap) 14h-tól 15h-ig.

A dedikálás mindkét napján sok szeretettel várok mindenkit. A helyszínen megvásárolható lesz minden könyvem (a kizárólagosan L&L-ben kapható Random, Közhelyek és Remek1-2 is), és az L&L-ben kapható ajándéktárgyak némelyike is, de természetesen hozott könyvvel is érkezhettek a dedikálásra, az eseménynek semmilyen vásárlási kötelezettsége nincs.

Azt azonban már most előre szeretnénk kérni, hogy amennyiben lehetséges, személyenként egy könyvet írassatok alá, mert négy éve volt utoljára dedikálásom, ami miatt előreláthatólag nagy lesz az érdeklődés, és hogy mindenki sorra kerüljön, (valamint, hogy tűréshatáron belül maradjon a várakozási idő), mindenkinek egy kicsit könnyebb, ha csak egy könyvet dedikáltat, így nem csak a sor haladhat gyorsabban, de több idő marad arra, hogy váltsunk pár szót is. Ezzel kapcsolatban köszönjük a megértést, nagyon várom már, hogy találkozzunk!

A bejegyzés végére pedig még egy utolsó utáni gondolat, mielőtt elfelejteném. A közelmúltban szülinapos lett a Random, egy éve jelent meg a kötet!

Mindenkinek köszönöm, hogy az elmúlt évben ekkora sikert ért el a könyv, nekem is az egyik örök kedvencem.

„– És neked, Emma? Mi az eseted? – kérdezett vissza.
– Az én esetem? – tettettem gondolkodást a mosolyomat elfojtva. – A bunkó blogger. Az a gyengém”

Leiner Laura – Random