Nem egyszerű – kérdezz felelek

Kicsivel több, mint egy hete, hogy hivatalosan is megjelent a Nem egyszerű, én pedig ezúton szeretném megköszönni a könyvvel kapcsolatos extra-pozitív visszajelzéseket, mert hihetetlenül izgultam ezért a könyvemért, és a fogadtatásáért, így rendkívül boldoggá tesz, hogy ennyire nagyon szeretitek, és hogy azonnal a kedvencek közé soroltátok. Nem titok, hogy a Nem egyszerű már csak a témája, és a könyves világa miatt is a szívemhez egyik legközelebb álló könyvem, így különösen nagy öröm számomra, hogy többen írtátok, hogy biztosan újraolvasós könyv lesz, illetve a legtöbben arról számoltatok be, hogy mennyire kiszakított a hétköznapokból, és beszippantott a világa. Azt hiszem ennél nem is létezik nagyobb elismerés, úgyhogy rendkívül boldog vagyok. Illetve nagyon sokan írtátok, hogy a könyv hatására megtetszett a szerkesztői munka, ami szintén óriási visszajelzés. 🙂

És akkor jöjjenek a megjelenés óta kapott leggyakoribb kérdések, és a válaszok. (Aki nem olvasta még a könyvet, a felkiáltójellel jelzett bekezdéseket inkább ugorja át majd, mert cselekményleírással találkozhat.)

Hány éves kortól ajánlott a könyv? Olvashatja 12-13 éves is?

Talán ez a leggyakrabban kapott kérdés a könyvvel kapcsolatban. A Nem egyszerű fiatal felnőttekről szól (a szereplők a húszas éveikben járnak), azonban nincs benne semmi különösebben korhatáros, így bárki olvashatja, akinek tetszik a tartalma alapján, vagy érdekel a története. Azt gondolom, hogy aki olvasta a Randomot, aminek szintén huszonévesek a szereplői, nyugodtan olvashatja a Nem egyszerűt is.

Léteznek a könyvben említett filmek?

Nem, a Nem egyszerűben felbukkanó összes könyvet, könyvkiadót, és filmet én találtam ki, kifejezetten ehhez a történethez, a valóságban nem létezik egyik sem. Sajnos ebbe Király Csanád összes filmje, valamint a memoárja is beletartozik. Sőt, maga Király Csanád is.

Léteznek a könyvben említett helyszínek?

Igen, a helyszínek viszont mind létező helyek. 🙂

Lesz folytatása?

Nem, a Nem egyszerű egyrészes könyv, nem tervezek folytatást írni, egésznek érzem a történetét.

Van valami valóságalapja a történetnek? Merítettél ihletet a saját könyves tapasztalataidból?

Csak annyi, hogy miként működik egy könyv kiadása, és mi a folyamata/útja egy kéziratnak a kiadásig. Ezen kívül minden más fikció benne, az összes szereplő, könyv, és könyvkiadó is kitalált.

Izát magadról mintáztad?

Nagyon örülök, hogy rengetegen szimpatikusnak találjátok Izát, és a visszajelzések alapján könnyen azonosultok vele, én is nagyon szeretem a karakterét, sőt, az egész életét, de nem magamról mintáztam. Én szokás szerint inkább a mellékszereplőkben bújok meg, a Nem egyszerűben például Csanád memoárjában van belőlem, és abból, ahogyan néha éreztem magam, vagy megéltem dolgokat.

Csanád memoárját te írtad?

Igen, természetesen a Nem egyszerűben megjelenő memoár részleteket is én írtam. Itt megjegyezném, hogy imádtam Csanád életén dolgozni, nagyon szerettem kitalálni az ő szálát és megírni a karrierjének legjobb és legrosszabb pillanatait.

❗️ SPOILER Melyik Király Csanád filmet néznéd meg?

Mindegyiket! 😀 De ha egyet kell mondanom, akkor azt hiszem én is a Római csavargóra ülnék be.❗️

❗️SPOILER A könyv végén nehéz volt választani, hogy melyik fiú lesz a befutó?

Egyáltalán nem, és bevallom őszintén, kicsit meg is lepett, hogy voltak, akik azt hitték, máshogy lesz. Iza érzései a könyv elejétől teljesen világosak és egyértelműek, ahogyan az is, hogy a másik fiúval semmilyen kémia nincs, ezt többször meg is állapítják a történet folyamán, és nem is változik meg. Izának vele kapcsolatban csupán abból a szempontból nyílik fel a szeme, hogy mennyire nem ismeri senki a mögöttes munkát és energiát, de ez máson nem változtat, csak a megítélésen, ami egyébként egy fontos üzenete a könyvnek. Viszont ez nem befolyásol mást, a végét főleg nem. Én viccesen mindig úgy hivatkozok a Nem egyszerű végkifejletére, hogy úgy történt, ahogy lennie kell, Iza végül azzal a fiúval lesz, aki hozzá való, a másik pedig az olvasóké. Aminek szerintem sokan örülnek. 😀 ❗️

Ki a kedvenc szereplőd a Nem egyszerűben?

A Nem egyszerű egy olyan könyvem, ahol kivétel nélkül mindenkit nagyon-nagyon szeretek, az összes fő és mellékszereplő nagyon közel áll a szívemhez, de azt hiszem Hajnit mindenképpen ki kell emelnem, mert hatalmas kedvencem, és… Dávid. Dávid az egyik legjobb fiú szereplőm szerintem.

❗️SPOILER Lennél Könyvbarátos?

Soha 😀 ❗️

Fiúknak ajánlod a Nem egyszerűt?

Abszolút. Bárkinek ajánlom, aki szereti a könnyed, humoros, szórakoztató történeteket.

Kapható a Nem egyszerű ebookban?

Igen, a Nem egyszerű minden ebook áruházban megtalálható: Apple DiBook eKönyv Kobo Google Play Bookline Líra Libri

Lesz dedikálása a Nem egyszerűnek?

Idén sajnos már nem lesz dedikálás, csak jövőre, valószínűleg a Könyvhéten. 🙂

Mindenhol kapható a Nem egyszerű?

Igen. A Nem egyszerű minden könyvesboltban elérhető és megvásárolható.

Lesznek Nem egyszerű-s termékek az L&L könyvesboltban?

Igen, hamarosan érkezik a könyvhöz tartozó vászontáska, könyvjelző és notesz. Amint elérhetővé/megvásárolhatóvá válik a webshopon és személyesen az üzletben, azonnal ki fogom írni az oldalaimra.

Nagyon köszönöm a kérdéseket, remélem sikerült mindenre válaszolnom. A spoileres kérdésekre csak így, óvatosan tudtam, de szerintem aki már elolvasta a könyvet, abszolút érteni fogja burkoltan is. 🙂

És még a bejegyzés végén szeretném megköszönni, hogy a megjelenést követően a Nem egyszerű Libri, Líra és Bookline sikerlistára került. Hihetetlenül büszke és boldog vagyok, mindenkinek nagyon köszönöm!