Kortárs írók kedvencei

Kortárs írók kedvenc ételei a VakVarjú éttermekben az Ünnepi Könyvhét tiszteletére.

Az idei évben az a megtiszteltetés ért, hogy a VakVarjú étterem engem is felkért, így hatalmas örömömre Lackfi János és Nyáry Krisztián mellett én is választhattam kedvenc ételt az étlapra.

Aki követi az oldalaimat (főleg az instámat, ahol mindig posztolok ételeket) sejtheti, hogy mennyire örültem a megkeresésnek, és alig vártam, hogy megoszthassam a hírt. A chefajánlatba kedvencemként egy vegetáriánus hamburger került, ami egyrészt tényleg mindig az egyik állandó választásom, másrészt pedig, fontos szempontom volt, hogy húsmentes étel legyen, így a vegetáriánusok is meg tudják kóstolni.

Vegetáriánus „HAM&BURGER” konfitált portobello gombával és ropogós morzsában sült cheddar sajttal – Aszalt paradicsomos aioli, karamellizált lilahagymalekvár, saláta és sült édesburgonya

Desszertnek pedig ananászos-kókuszos süti került az ajánlatba. 🙂

Kókuszos-ananászos desszert dacquoise alapon, fehércsokis-kókuszos krémmel

A chefajánlat a mai naptól elérhető a VakVarjú éttermeiben, tegnap pedig megtörtént az ételek bemutatása egy fotózással egybekötött ebéden a VakVarjú Újlipótban, ami óriási élmény volt és nagyszerű hangulatban telt. Az erről készült videó:

@leinerlaura

Kortárs írók kedvenc ételei a VakVarjú éttermekben. Az idei évben az a megtiszteltetés ért, hogy engem is felkértek, így Lackfi János és Nyáry Krisztián mellett én is választhattam kedvenc ételt az étlapra 🥹

♬ Walking Around – Instrumental Version – Eldar Kedem

Nagyon köszönöm a lehetőséget, óriási megtiszteltetés a felkérés, és hogy Lackfi Jánossal és Nyáry Krisztiánnal szerepelhetek a VakVarjú kortárs magyar írók chefajánlatában.

Az étterem oldalán bővebben is olvasható a kezdeményezésről és készült egy-egy rövid interjú is. 🙂 Az ételek a mai naptól már elérhetők, és a Könyvhét végéig biztosan chefajánlatban lesznek mind az öt VakVarjúban.

A felkérést óriási megtiszteltetésnek vettem, azonban nem minősül reklámnak és nem fizetett együttműködés.